Kaip pareiškė N. Azarovas, neleistina, kad aviacijos bendrovės interesai kenktų piliečiams. Pasak premjero, visi įstrigę užsienyje Ukrainos piliečiai turi būti parskraidinti į gimtinę; vėliau būtina išsireikalauti, kad už išlaidas ir „Aerosvit“ skrydžių atšaukimą jiems būtų išmokėtos kompensacijos.

Antradienį sausio 8 dieną, tarptautinis Kijevo Borispolio oro uostas pranešė, kad „Aerosvit“ atšaukė iš viso 17 skrydžių, tarp jų, iki Stokholmo, Tel Avivo ir Budapešto. Kaip informuoja "RIA Novosti", sausio 9 d. aviacijos kompanija atšaukė dar visą grupę skrydžių, tarp jų ir į Jerevaną, Varšuvą, Atėnus ir Bukareštą. Dėl "Aerosvit" veiksmų oro uostuose įstrigo šimtai bendrovės keleivių.

Sausio pradžioje paaiškėjo, kad Kijevo apylinkės ūkinis teismas pradėjo oro linijų bendrovės „Aerosvit“ bankroto procedūrą, bendrovė dėl bankroto procedūros į teismą kreipėsi pati.

Teismo nutarime pranešama, kad gruodžio 27 d. bendrovės skola siekė 4,27 mlrd. grivinų (530,4 mln. JAV dolerių). Rugsėjo 30 d. duomenimis, bendrovės turtas buvo vertinamas 1,47 mlrd. grivinų. Byla bus nagrinėjama sausio 23 d.

Apie finansinius bendrovės sunkumus žinoma nuo gruodžio 5 d., kai Šeremetjevo oro uostas pranešė, kad nutraukia šios bendrovės paslaugas dėl skolų už aptarnavimą. Dėl tos pačios priežasties oro transporto federalinė agentūra "Rosaviacija" gruodžio 10 d. uždraudė oro transporto bendrovei skraidyti visoje Rusijoje. Kitą dieną ji draudimą atšaukė, nes oro linijos sumokėjo skolą.

Sausio 9 d. Maskvos Šeremetjevo oro uostas kreipėsi į Maskvos arbitražinį teismą su ieškiniu prieš „Aerosvit“, kuriame pareikalavo iš kompanijos grąžinti per 130 mln. rublių įsiskolinimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)