R. P. 100 Lt bauda buvo skirta dėl to, kad Vilniuje, Konstitucijos pr. 13 pastatė automobilį mokamoje stovėjimo vietoje ir iš karto nesumokėjo vietinės rinkliavos nei į bilietų automatą, nei siųsdamas trumpąją mobiliojo ryšio žinutę.

Vairuotojas su sprendimu nesutiko ir jį apskundė teismui. Skunde rašoma, kad iš karto sumokėti už automobilio stovėjimą nebuvo sudarytos tinkamos sąlygos. Prie stovėjimo aikštelės stovintis ženklas nurodo, kad mokėjimas turi būti atliekamas į už 130 metrų stovintį automatą, kuris yra dar ir už prekybos centro kampo, t.y. įrengtas ne šalia automobilių stovėjimo aikštelės, o nemažu atstumu nuo jos, iš aikštelės nematomoje zonoje. Tokiu būdu vairuotojai yra klaidinami, nes nepamačius ženklo nėra galimybių suprasti, kad stovėjimo vietos yra mokamos.

Teismas skundą tenkino iš dalies. Kaip rašoma teismo pranešime, šis atstumas nors ir atitinka protingumo kriterijus, vis tik nepagrįstai apsunkina vairuotojams sąlygas sumokėti už automobilio stovėjimą šioje vietoje, tuo pačiu taip provokuojant padaryti pažeidimus. Šias nurodytas aplinkybes, teismas jas vertino, kaip lengvinančias jo atsakomybę.

Vairuotojui bauda pakeista į įspėjimą.

Nutarimas per 20 dienų nuo jo priėmimo dienos gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)