Trijų etapų projekte atlikta jau 60 proc. antrojo etapo darbų. Planuojama, kad antrasis aplinkkelio etapas bus pabaigtas 2014 m. pradžioje.

Likus metams iki antrojo etapo darbų pabaigos miesto vadovas siūlo paskutinį darbų etapą skirstyti į dvi dalis ir taip šio etapo pirmai daliai panaudoti Europos Sąjungos dar šios finansinės perspektyvos (2007-2013 m.) pinigus.

„Mums labai didelis rūpestis yra trečiasis etapas ir paprašėme ministro, kad būtų galima susitarti dėl trečiojo aplinkkelio etapo skaidymo į A ir B dalis. Tai reikštų, kad jei ministerija sutiktų, mes galėtume trečiojo etapo A dalį įrengti dar iš šios ES finansinės perspektyvos. B dalį baigtume jau po 2014 m. iš naujos ES perspektyvos“, - kalbėjo A. Zuokas.

Pasak mero, trečiojo etapo darbus suskaidžius į dvi dalis, iki 2015 m. pavyktų aplinkkelį sujungti su Šiaurine g.

Ūkio ministerija jau yra skyrusi trečiojo etapo elektros kabeliavimo darbams 40 mln. Lt, tačiau jų (darbų – red.) pradėti negalėsime, jei negausime bent dalies finansavimo A daliai“, - tikino sostinės meras.

A. Zuoko teigimu, savivaldybė norėtų apie 130 mln. Lt trečiojo etapo A daliai.

Viso aplinkkelio trečiojo etapo projekto vertė – 300 mln. Lt. Šiuo etapu planuojama nutiesti 5,2 km ilgio atkarpą. Šiuo metu jau išpirkta žemės už 10 mln. Lt. Pabaigti žemės išpirkimą trečiajam aplinkkelio etapui reikės dar 30 mln. Lt.

Pasiteiravus mero, ar trečiojo etapo išskaidymas dalimis nepadidins projektui reikiamų lėšų, A. Zuokas atsakė: „Atvirkščiai. Tiesti kabelius nedarant iš karto dangos būtų neprotinga. Taigi manau, kad apjungus abu darbus – kabelių tiesimą ir aplinkkelio trečiojo etapo darbus, tai būtų ženkliai paprasčiau“.

Kol kas lėšų nenumatyta, bet pretenduos į sutaupytas lėšas

Su Vilniaus miesto meru susitikęs E. Masiulis teigė, kad kol kas lėšų trečiajam aplinkkelio etapui iš ES nenumatyta, bet išeitis yra.

„Svarbu, kad šis projektas turėtų tęstinumą. Trečiam etapui lėšų iš šios finansinės perspektyvos nenumatyta, tačiau manome, kad savivaldybė pirmiausia turi padaryti savo namų darbus – išpirkti žemės sklypus, kad gautos lėšos apie 40 mln. Lt kabeliavimo darbams būtų galimos pradėti naudoti. Tai reikės derinti ir su Europos Komisija. Tai užtrunka pakankamai ilgai“, - perspėjo liberalas.

E. Masiulis prasitarė, kad Vilniaus miesto savivaldybei galėtų būti skirta lėšų iš kitų projektų nespėtos įsisavinti paramos: „Bet tai nėra tokios sumos, kad būtų galima pilnai įgyvendinti trečią etapą. Daug kas priklausys ir nuo naujo ministro, ir nuo darbų tęstinumo“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)