Projekto įgyvendintojai jį vadina edukaciniu – jis padės vilniečiams ir svečiams iš arčiau pažvelgti, kaip veiks dviračių nuoma Vilniuje.

„Oranžinis dviratis vėl grįžta į Vilniaus gatves. Startavome su šia idėja anksčiau nei Paryžius, tačiau, deja, dėl įvairių priežasčių projektas nebuvo iki galo įgyvendintas. Tikiuosi, kad šiandien pristatomą sistemą ir dviračius vilniečiai naudos ir saugos geriau, nei buvusią prieš 12 metų“, - teigė sostinės vadovas Artūras Zuokas.

Dviračių nuomos sezonas prasidės liepos 15 d. ir tęsis iki spalio 15 d.

Kaip nurodo Vilniaus savivaldybė, įmonė „JCDecaux Lietuva“ miesto centre atidarys 24 stoteles, kuriose dviračių mėgėjams bus siūlomi 200 dviračių. Investicijos į šį projektą sieks 22 mln. litų.

Nuomos stotelės, iš kurių dviračius bus galima pasiimti visą parą, visomis savaitės dienomis, išdėstytos 300-400 m atstumu.

Visi, norintys naudotis automatine dviračių nuomos sistema, turės įsigyti sezonui skirtą vartotojo kortelę, su kuria bus galima pirmą pusvalandį dviračiu naudotis nemokamai, antras pusvalandis kainuos pusantro lito, trečias – penkis litus. Ketvirto ir kitų vėlesnių pusvalandžių kaina sieks 12 litų. Numatoma, kad kortelę bus galima įsigyti už 20 litų.

Vilniečiai ir miesto svečiai, kurie neplanuos automatinės dviračių nuomos sistema naudotis visą sezoną, galės įsigyti trijų parų terminuotą bilietą, kuris, kaip planuojama, kainuos 10 litų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (272)