"Etika ar moralė, aš manau, yra aukščiausios vertybės kiekvienam asmeniui. Tuo labiau, jei asmuo užima atsakingas pareigas, be tų vertybių, vargu, ar jis galėtų pasiekti aukštą kompetenciją", - trečiadienį interviu "Laisvajai bangai" sakė premjeras.

Taip jis reagavo į Lietuvos banko vadovas Vito Vasiliausko antradienio pareiškimą, kad etika ir moralė yra "ne šio pasaulio dimensijos".

A.Butkevičius teigė buvęs nustebintas tokios centrinio banko vadovo frazės.

"Aš manau, kad kiekvienam asmeniui, nepriklausomai nuo užimamų pareigų, tos vertybės yra labai svarbios", - sakė premjeras.

Seimo pirmininkas V.Gedvilas taip pat sako nepritariantis Ūkio banko laikinojo administratoriaus pasirinkimui.

"Manau, kad Lietuvoje yra pakankamai gerų teisininkų ir nebūtina samdyti tuos teisininkus iš savo buvusios darbovietės. Vyriausioji tarnybinės etikos komisija, manau, pasižiūrės ir įvertins", - trečiadienį interviu Žinių radijui sakė V.Gedvilas.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) antradienį nutarė aiškintis, ar A.Audickas pažeidė viešuosius ir privačius interesus, kai sprendžiant Ūkio banko problemas jis pasamdė advokatų kontorą "Raidla, Lejins & Norcous".

Lietuvos banko atstovai tvirtina, kad A.Audickas negalėjo supainioti viešųjų ir privačių interesų, nes tiek jis, tiek jo nusamdyta advokatų kontora "Raidla, Lejins & Norcous" yra privatūs asmenys, administruojantys privatų ūkio subjektą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (360)