Ikiteisminį tyrimą organizuoja Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento prokuroras, atlieka Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba.

Tyrimą dėl Ūkio banko kuruojantis Generalinės prokuratūros prokuroras Simonas Minkevičius žurnalistams teigė, jog tyrimas pradėtas remiantis Lietuvos banko pateikta medžiaga.

„Ne, man jinai yra nežinoma“, - sakė S. Minkevičius, paklaustas, ar jam žinoma Vladimiro Romanovo buvimo vieta.

Priemonių sukliudyti V. Romanovo išvykimui į užsienį teisėsauga kol kas nesiėmė.

„Ikiteisminis tyrimas pradėtas prieš valandą. Kol kas jokie procesiniai veiksmai nėra atliekami. (...) Joks ankstesnis tyrimas, mano žiniomis, nebuvo atliekamas. Vien iš paties (Lietuvos banko – DELFI) rašto negalima spręsti, ar yra įtarti poną V. Romanovą kažkokių nusikalstamų veikų padarymu. Jis yra akcininkas. Šiuo atveju, bent jau nusikaltimas, dėl kurio pradėtas tyrimas, yra inkriminuojamas tiems asmenims, kuriems tas turtas patikėtas, kurie turi teisę jį valdyti. Tai, šiuo atveju, tai būtų banko vadovai, o ne akcininkai. Bet, savaime suprantama, visų susijusių asmenų atsakomybės klausimai bus sprendžiami tyrimo eigoje“, - teigė S. Minkevičius, pridurdamas, kad kol kas V. Romanovui įtarimai nepareikšti – byloje įtariamųjų kol kas apskritai nėra.

S. Minkevičiaus teigimu, sumas įvardinti anksti, tačiau Lietuvos bankas pateikė duomenis apie „penkių kategorijų pažeidimus“. Tai ir įtartinos paskolos, ir bankui nuostolingos, išpūstomis kainomis sudarytos turto įsigijimo sutartys, ir neaiškios turto nuomos sutartys, ir su savininkais susijusių asmenų įdarbinimas Ūkio banke už didžiules algas. Be to, tiriamas „ne visai skaidrus“ banko įstatinio kapitalo didinimas, įvykdytas 2011 m.

„Tai milijonai. Dešimtys milijonų. Apie šimtus kol kas nepasakysiu, dešimtis galiu pasakyti kategoriškai“, - sakė S. Minkevičius, pridurdamas, jog apie šimtus milijonų kalbėti dar anksti.

Primename, kad Ūkio bankas sulaukė nepankaus sprendimo - antradienį jo veikla buvo apribota, jam paskirtas laikinasis administratorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (366)