Portalo 15min.lt konferencijoje skaitytojų klausiamas, kodėl centrinis bankas leido Ūkio bankui platinti obligacijų emisijas, R. Kuodis teigė, kad „visi verslai turi vienokių ar kitokių problemų, klausimas – jų gylis. Bankas gali nevykdyti reikalavimų, bet tai nereiškia, kad jį reikia uždaryti, bet kai kapitalas neigiamas, prasideda kitas režimas: bankas turi bankrutuoti arba būti restruktūrizuojamas.”

Pasak jo, buvo kreiptasi į V.Romanovą, tačiau negauta patvirtinimo, kad akcininkas turi noro ar lėšų.

Ekonomisto vertinimu, akcininkai, taigi ir pats V.Romanovas, turėtų prarasti viską, t.y. akcijas. Tuo jis įsitikinęs beveik 100 proc.

R.Kuodis teigia, kad V. Romanovas yra nemokus ir cituoja jo oficialią deklaraciją, kurioje nurodoma, kad pagrindinio Ūkio banko akcininko turtas vertinamas 170 mln. Lt, o įsipareigojimai – 220 mln. Lt.

Taip jis atmeta galimybę, kad po audito bankas vėl galėtų sugrįžti į V. Romanovo rankas.

Skaitytojų klausiamas, kodėl centrinis bankas delsė ir ėmėsi priemonių tik dabar, R. Kuodis argumentavo, kad „dabar jau yra pakankamai informacijos teigti, kad bankas yra nemokus.”

„Kai kurios problemos yra senos, atsiradusios prieš dešimtmetį, bet jos nebuvo mirtinos. Jos buvo susijusios su V.Romanovo projektais, kurie nepavyko: pavyzdžiui, sporto rūmų kompleksas, kuris šiuo metu nevertas nei pusės to, kiek buvo nurodyta balanse, kiti brangūs projektai. Jie žlugo, ir jie išmušė didžiąją dalį skylės balanse”, - priežastis nurodo Lietuvos banko pareigūnas.

R. Kuodis taip pat teigė, kad nemeluos ir nesakys garantuojantis, jog nieko per artimiausius metus ar dešimt neatsitiks su kita finansų institucija, tačiau pabrėžė, kad „šiuo metu bankų sektoriuje nesimato problemų, bet yra kai kurios kredito unijos, kurios elgiasi rizikingai-nusikalstamai”.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (404)