Interviu LNK laidai „Nuo... iki...“, kuri bus rodoma pirmadienį, bankininkas teigė, kad jo nuostoliai dėl banko nusavinimo siekia beveik milijardą litų.

„Tądien, kai buvo sustabdyta mano banko veikla, buvo įšaldytos visos sąskaitos, įskaitant ir mano banko korteles. Likau su tiek pinigų, kiek tuo metu turėjau kišenėje“, - pasakos V. Romanovas. Verslininkas teigia, kad šiuo metu pragyvenimui, savo biuro išlaikymui ir kaip pats išsireikš - „judėjimui pirmyn“, yra priverstas pinigų skolintis iš draugų bei parduoti turtą, neareštuotą laikinai paskirto banko administratoriaus.

Paklaustas, ką ketina veikti toliau, praradęs visą turtą, pusiau rimtai, pusiau juokais V. Romanovas teigė pradėsiantis nuo to, kuo dirbo anksčiau. „Eisiu dirbti taksistu! Be to, esu dirbęs elektriku ir net sargu. O gal kas paims kaip krepšininką? Reiktų į olimpiadą nuvažiuoti ir ten pasirodyti”, - sakys verslininkas.

Vasario 12 d. Lietuvos bankas paskelbė Ūkio banko veiklos moratoriumą ir paskyrė laikiną administratorių. Priežastis – kapitalo pakankamumo normatyvo nevykdymas. Iš pradžių buvo nurodoma, kad yra 500 mln. Lt trūkumas, vėliau prakalbta apie beveik milijardą, kuris galėjo susidaryti dėl paskolų teikimo už pervertintą turtą. Generalinė prokuratūra dėl šių epizodų atlieka tyrimą.

Lietuvos bankas nusprendė skaidyti Ūkio banką – geroji dalis atiteko Šiaulių bankui, o blogajai bus skelbiamas bankrotas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (550)