"Toje spaudos konferencijoje buvo truputį persistengta dėl pono Gitano Nausėdos ir pono Nerijaus Mačiulio pavardžių paminėjimo ir išsakytų priekaištų jiems. Tačiau kita dalis, kurioje buvo kalbama apie pono Kubiliaus ir ponios Šimonytės padarytas klaidas mažinant darbo užmokestį valstybės tarnautojams, teisėjams ir kitų institucijų darbuotojams (...), buvo tiesa. Mums tai yra didžiulis galvosūkis, didžiulė našta ir mes jau kitą savaitę priimsime sprendimą dėl Konstitucinio teismo (KT) nutarimo įgyvendinimo nuo spalio 1 d. Tas pasakymas buvo reikalingas ir laiku, kad politikai taip daugiau nesielgtų ir nedarytų tokių klaidų, kurios brangiai kainuoja mūsų valstybei", - "Žinių radijui" sakė A. Butkevičius.

Premjeras teigė nežinantis, kokiu pagrindu sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis spaudos konferencijos metu prabilo apie apkaltą A. Kubiliui.

"Jūs turėtumėte paklausti V. P. Andriukaičio. (...) Mes partijoje apie tai nediskutuojame ir ta spaudos konferencija taip pat nebuvo aptarta partijos vadovybės lygyje", - pripažino Premjeras.

ELTA primena, kad trečiadienį Socialdemokratų partijos nariai Algirdas Sysas, Gediminas Kirkilas ir V. P. Andriukaitis surengė spaudos konferenciją, kurioje kaltino A. Kubiliaus Vyriausybę pažeidus Konstituciją priimant pensijų ir atlyginimų mažinimo įstatymą bei savo sprendimais privedus šalį iki krizės. Socialdemokratai išreiškė poziciją, kad tuometis Premjeras A. Kubilius, Vyriausybė bei už įstatymų pataisas balsavę Seimo nariai žinojo, kad tie sprendimai prieštarauja Pagrindiniam įstatymui.

Pasak socialdemokratų, buvusios Vyriausybės priimti sprendimai, kuriuos KT pripažino prieštaraujančiais Konstitucijai, Lietuvai kainuos 4-5 mlrd. litų.

Taip pat šiuo metu valdantys socialdemokratai teigė, jog prie krizės sukėlimo prisidėjo ir bankų specialistai G. Nausėda ir N. Mačiulis, neva sukėlę finansinę paniką.

V. P. Andriukaitis konferencijos metu net iškėlė galimą apkaltos A. Kubiliui versiją.