Pirmadienį Vyriausybės pasitarime aptartos 2013 m. prioritetinės ministerijų darbų kryptys. Kaip po susitikimo kalbėjo ministras pirmininkas A. Butkevičius prioritetai atiduoti ekonomikos skatinimui, darbo vietų kūrimui, socialinės atskirties mažinimui bei pasiruošimui Europos Sąjungos pirmininkavimui.

Taip pat kaip prioritetas paminėta energetika – elektros jungtys su Švedija, Lenkija, dujotiekio tiesimas į Lenkiją.

„Tai įvardinčiau beveik lygiagrečiai (svarbu – DELFI) su emigracijos klausimo sprendimu, - kalbėjo premjeras. - Sekmadienį gavau labai įdomią atliktą analizę iš vieno profesoriaus – jei ir toliau liks situacija, vertinant emigracijos problemas Lietuvoje, tai 2021 m. darbingo amžiaus skaičius Lietuvoje sumažės 23 proc., o pensinio amžiaus žmonių skaičius padidės 6 proc. Tai problema yra didžiulė“.

Tačiau konkrečių priemonių, kaip spręsti emigracijos problemą, A. Butkevičius kol kas neturi: „Šiuo metu įpareigojama Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, kad kuo greičiau būtų pateiktas planas, kaip mažinti emigraciją ir toje programoje turėtų būti dar išskirtinis klausimas dėl jaunimo įdarbinimo Lietuvoje“.

Kol kas nėra numatyta priemonių ir kitoms prioritetinėms sritims įgyvendinti. „Tik kalbėjome apie prioritetus ir dar kartą buvo paragintos ministerijos, kad vien prioritetų priėmimo neužtenka, bet reikalingi veiksmai tų prioritetų įgyvendinimui, kurie turėtų atsispindėti po tam tikro laiko“, - sakė premjeras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (887)