„Džiaugiuosi, kad mano patarėjas Stasys Jakeliūnas labai stipriai ėmėsi šito darbo. Ir šiandien, rytiniame pasitarime, informavo, kad (S. Jakeliūno vadovaujama – DELFI) darbo grupė yra užsibrėžusi tikslą peržiūrėti visą mokesčių sistemą iki balandžio 1 d. Kad po to būtų galima dar pateikti naujai paruoštus įstatymų projektus“, - žurnalistams teigė A. Butkevičius.

Pasak jo, Seimas mokesčių sistemą pakeisiančius įstatymus turėtų priimti iki liepos. Įstatymų įsigaliojimas numatytas nuo 2014 m. sausio 1-osios.

Anot premjero, į pertvarką gali būti įtrauktos ir naujos pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatos. Tiesa, į konservatoriaus Vytauto Juozapaičio siūlymą taikyti lengvatinį 9 proc. kultūros renginiams A. Butkevičius žiūri skeptiškai.

„Bus įtrauktos ir svarstomos kai kurios PVM lengvatos. Bet turiu pasakyti kategorišką reikalavimą, kad mokestinės lengvatos negali daryti įtakos pajamų surinkime, skaičiuojant pagal bendrąjį vidaus produktą. Paprastai pasakius, perskirstomoji dalis, lyginant su bendruoju vidaus produktu, negali mažėti. Bet turi didėti“, - pažymėjo premjeras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)