"Mes nedidinsime išlaidų, o peržiūrėsime dabartines išlaidas", - BNS sakė A.Butkevičius.

Paskirtasis premjeras interviu LRT televizijos laidai "Įžvalgos" pirmadienį sakė, kad ieškant šaltinių didinti MMA, nuspręsta mažinti valstybės investicijų programai skirtus asignavimus.

"Pagrindinis mažinimas buvo numatytas valstybės investicinėj programoje. Ir ta dalis, kuri yra numatyta iš nacionalinio biudžeto įplaukų, valstybės investicinėj programoje didžiausią dalį sudaro, jeigu nesuklysiu, asignavimuose apie 85 proc. (...) Tai mes atsisakom nuo ateinančių metų finansuoti visus naujus projektus, kurie buvo numatyti šitos Vyriausybės", - sakė A.Butkevičius.

Socialdemokratų lyderis tvirtino, kad MMA padidinimas neapsunkins įmonių padėties, nes po tam tikro laiko šalyje pradės didėti vidaus vartojimas, o tai paskatins gamybą ir darbo vietų kūrimąsi.

"Pirmais trim mėnesiais bus gal tikrai šiek tiek sunkiau subalansuot finansus, nes tikrai mes puikiai suprantam, kad jeigu tu mokėdavai minimalią mėnesinę algą 850 litų ir staiga tau nuo sekančio mėnesio reikia mokėti 1 tūkst. litų, apyvarta gal ir taip staiga nepadidės tokiu procentiniu dydžiu, bet turime suprasti, kad didesnės minimalios mėnesinės algos mokėjimas paskatins ir vidaus vartojimą", - tvirtino A.Butkevičius.

A.Butkevičius pirmadienį kartu su būsimuoju finansų ministru Rimantu Šadžiumi ir Finansų ministerijos specialistais svarstė 2013 metų biudžeto projektą ir finansines galimybes MMA didinti iki 1 tūkst. litų.

Pasak A.Butkevičiaus, sprendimas bus derinamas su Trišalės tarybos partneriais, o vėliau jį turės patvirtinti Vyriausybė.

Biudžete trūksta 36 mln. Lt

Algirdas Butkevičius
A. Butkevičius žurnalistams Seime sakė, kad jau turimi skaičiavimai, kaip MMA kėlimas paveiks šalies finansus. Esą didžiąja dalimi laukiama teigiamo poveikio.

„Viskas yra subalansuota. Galiu pasakyti, viešajame sektoriuje bus didesnis pliusas. Pavyzdžiui, privalomojo sveikatos draudimo fondas dėl MMA pakėlimo gaus papildomai 103 mln. Lt. Bendruosiuose finansuose yra teigiamas rezultatas. Bet kai kuriems biudžetams, atrodo, valstybės biudžete, yra trūkumas 36 mln. Lt“, - skaičiavo paskirtasis premjeras.

Anot jo, biudžete trūkstamų lėšų MMA kėlimui bus ieškoma neskiriant finansavimo kai kuriems statybų projektams. „Mes atsisakėme valstybės investicijų programoje objektų finansavimo, kurių statybos pradžia turėtų būti nuo ateinančių metų sausio 1 d.“, - teigė A. Butkevičius.

Dabar MMA yra 850 litų - nuo šių metų liepos ji padidinta 50 litų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1024)