„Ir tuo metu aš sakiau, kad reikia skolintis iš Tarptautinio valiutos fondo, tikriausiai atsimenate tas diskusijas, kada vyko Prezidento rinkimų kampanija, tuo metu buvo išsakyta aiški mano pozicija ir ji nesikeičia iki šiol“, - ketvirtadienį interviu „Žinių radijui“ teigė premjeras.

A. Butkevičius sakė, kad prieš keletą metų vizito Latvijoje metu jis buvo susitikęs su Latvijos ministru pirmininku Valdžiu Dombrovskiu. A. Butkevičiui patiko Latvijos Vyriausybės vadovo vizija, kaip turi būti pertvarkomas ūkis.

„Jis (V. Dombrovskis - ELTA) per tą trumpą laikotarpį išdėstė kelias savo strategines kryptis, kuriose buvo aiškiai pabrėžta, kad jo tikslas - pirmiausia racionaliai planuoti viešuosius finansus, nukreipiant, ypač ekonominiu sunkmečiu, į ilgalaikę ekonomikos plėtrą, ypač skiriant sustiprintą dėmesį Europos Sąjungos lėšų naudojimui, vystant infrastruktūrą, kas duoda didžiausią kapitalo grąžą ir kuria darbo vietas“, - sakė Lietuvos Premjeras.

A. Butkevičiaus teigimu, Latvija turėjo aiškią strategiją ir viziją su konkrečiais priemonių planais, kurie Vyriausybės lygmeniu buvo koordinuojami priežiūros tarybos, kuriai kitos institucijos nuolat turėjo atsiskaityti, kaip sekasi valdyti valstybės finansus ir siekti užsibrėžtų tikslų.

„Tai buvo dalykiškas, ūkiškas valdymas, kuris parodė rezultatus“, - pažymėjo Lietuvos Vyriausybės vadovas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (153)