„Darbininkas negali išeiti iš įmonės be vadovo leidimo“, – pareiškė A. Lukašenka, lankydamasis bendrovėje „Borisodrev“, kuri yra didžiausia valstybinė profilinė įmonė, šiuo metu modernizuojama, joje taip pat įgyvendinamas daugiamilijoninis investicinis projektas.

„Išleidžia – tegu išeina, neišleidžia – tegu padirba. Už pažeidimus – priverstiniai darbai. Pasiprašė atleidžiamas – priverstinių darbų, čia pat padirbti“, – cituoja „Interfax“ Baltarusijos lyderį.

„Nes nusivažiuosime iki tiek, kad rytoj pradės vaikščioti po Borisovvą ir Minską su šakėmis ir badyti vieni kitus, – pareiškė A. Lukašenka. Užuot pradėjus gamybą ir gavus 1 000 dolerių (2654 Lt) 2015 m. Todėl nuo rytojaus, gruodžio 1 d., kategoriškai uždrausti visokius išėjimus iš darbo.“

Rengiant dekretą jis pavedė ir išnagrinėti draudimo išeiti iš darbo skundo mechanizmą, „todėl, kad situacijų būna įvairių“. „Gautinį sprendimą priims gubernatorius“, – pridūrė A. Lukašenka.

„Bet kategoriškai sakau – darbininkas, tarnautojas ir vadovas neturi išeiti iš darbo, kol nepasibaigs modernizacija“, – pabrėžė jis.

A. Lukašenka iš anksto įspėjo: „Atsiminkite, kad mus dar labiau ims kaltinti diktatūra, kad verčiame žmones (dirbti), draudžiame žmonėms išeiti iš darbo. Pasakysiu, kad žmonės žinotų – pirmą ateinančių metų ketvirtį jums teks visiems šiose įmonėse uždrausti išeiti iš darbo, padidinti atlyginimus iki 400–500 dolerių (1062–1327 Lt)“, – pareiškė A. Lukašenka įmonių vadovams.

„Tada žmonės sakys – atstokite, prezidentas priėmė sprendimą, privertė čia dirbti, tačiau atlyginimas geras“, – akcentavo Baltarusijos prezidentas.
„Taip, griežta disciplina. Taip bus visose įmonėse, nuo jūsų pradėsime, – įspėjo A. Lukašenka. – Atsibodo visus įkalbinėti. Juk kalti ir darbininkai, ir jie turi būti atsakingi už tai (už modernizaciją), tačiau turime ir padoriai jiems mokėti“, – reziumavo jis.

Įmonės „Borisodrev“ modernizavimą ir investicinio projekto realizavimą A. Lukašenka numatė iki 2013 m. lapkričio 7 d. „Susitarkime dėl datų – ateinančių metų lapkričio 7 turi būti saldainiukas“, – citavo Baltarusijos vadovo žodžius „BelaPAN“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (511)