„Arklienos aptikta „Troškintos jautienos“, „Troškintos jautienos skardinėje“ ir „Turstų pusryčiuose iš jautienos“ konservuose. Visus juos gamino „Kursu Zeme“, - BNS sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atstovė spaudai Jurgita Savickaitė.

Atlikti DNR tyrimai parodė, kad Latvijos bendrovės „Kursu zeme“ konservuose dalis jautienos buvo pakeista arkliena, nors informacija apie tai etiketėse nepateikta.

Tarnyba nurodė iš rinkos surinkti „Kursu zeme“ produkciją.

Pasak tarnybos, dažniausiai klastotės, kai į jautienos gaminius buvo įmaišoma arklienos, nustatomos įvairiuose šaldytuose ar konservuotuose jautienos pusgaminiuose. Atsižvelgiant į šią informaciją, Lietuvoje taip pat tiriami maisto produktai su jautiena: šaldytų lazanijų, padažų, koldūnų, šaldytų kebabų pusgaminių, mėsos kukulių ar mėsainių ir kitų produktų mėginiai.

VMVT duomenimis, jautienos klastojimo atvejai užfiksuoti 21 Europos sąjungos valstybėje.

Šią savaitę pranešta, kad Latvijos mėsos perdirbėjos „Forevers“ produkcijoje aptikta arklienos. Lietuvos Veterinarijos tarnyba dėl šio įvykio pradėjo tyrimą.

Vasarį Europos Sąjungoje kilo skandalas, kai keliose šalyse jautienos produktuose aptikta arklienos priemaišų.

Švedijos maisto pramonės milžinė "Findus" išėmė iš prekybos Prancūzijoje ir Švedijoje įvairius šaldytus maisto produktus. Didžiojoje Britanijoje iš parduotuvių išimta šaldyta lazanija, kai buvo nustatyta, jog gaminiuose iki 100 proc. mėsos sudaro arkliena. Arklienos jautienos produktuose aptikta ir Vokietijoje.

Maisto pramonės milžinė "Nestle" savo gaminiuose taip pat rado arklienos. Šie produktai praėjusią savaitę išimti iš prekybos Ispanijoje ir Italijoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (180)