„Mes visada skrendame savo privačiu lėktuvu ir visada, jei kažkam siūlome skristi kartu, tai prašome, kad jie susimokėtų reguliarių skrydžių kainą. (...) Jei prašytume visos sumos, tai niekas su mumis neskirstų. Bet skrisdami su ministre, mes patys sau šiek tiek atpiginome kelionę“, – BNS sakė V. Kučinskas.

Pasak jo, pasiūlymas skristi ministrei buvo mandagumo gestas.

„Dabar įsivaizduokite, skrendame mes ir skrenda Lietuvos delegacija. Tai jeigu mes skristume ir niekam daugiau nepasiūlytume, kaip mes atrodytume?“, – BNS teigė „Arvi“ vadovas.

Pasak jo, žiniasklaida bando išpūsti burbulą, siedama ūkio ministrės kelionę su vykstančiu Marijampolės LEZ valdymo konkursu, kuriame dalyvauja „Arvi“ grupės įmonė.

„Nėra prie ko kabintis, bet vis tiek randa. Kad mes konkursuose dalyvaujam ir skrendam – paprašė dalyvaut konkurse, sudalyvavom“, – sakė V.Kučinskas.

Bendrovė „Marijampolės Arvi“ vienintelė dalyvauja Ūkio ministerijos skelbtame konkurse dėl Marijampolės Laisvosios ekonominės zonos operatoriaus – šiuo metu vyksta derybos su ministerija.

„Čia laikraščiuose visuose seniai aprašyta. Nebuvo norinčių, mus Marijampolės meras (socialdemokratas Vidmantas Brazys – red.) įkalbino, kad mes eitume. Ėjom, konkurse dalyvavome vieninteliai ir dabar deramės“, – BNS dalyvavimo ūkio ministerijos skelbtame konkurse aplinkybes pasakojo V. Kučinskas.

Paklaustas, koks pačios bendrovės interesas buvo dalyvauti konkurse dėl LEZ operatoriaus, verslininkas teigė norįs pažangos Marijampolėje.„Mano interesas, kad mano miestas klestėtų, o ne kaimu liktų, kokia yra dabar valstybės politika, bando šitą padaryt, kaip ir kitus darbus darydami“, – teigė V. Kučinskas.

Klausiamas, ar jau gegužę numatoma pasirašyti sutartį su ūkio ministerija dėl zoną valdysiančios bendrovės steigimo, V.Kučinskas teigė terminų kol kas negalintis pasakyti, nes ūkio ministerija dar turi atlikti „daug namų darbų“.

„Nežinom, bus matyti. Ministerija turi daug namų darbų padaryti. Jei jie padarys daug namų darbų – tai gal kažkas... Nė viena iš tų zonų neveikia normaliai. Sugalvojo Vyriausybė, bet nesugalvojo, kaip darys, ką veiks, jie gi turi, valstybė daro zonas laisvas, o ne verslas“, – kalbėjo verslininkas.

Pasak jo, ūkio ministerija kol kas konkrečiai nenurodo, kiek valstybė ketina investuoti į Marijampolės LEZ infrastruktūrą.

BNS žiniomis, pirmaisiais metais valstybė numačiusi investuoti 12 mln. litų į šią zoną, iš viso – apie 40 mln. litų.

„Yra keisti valstybės sumanymai, yra sukurtos zonos, niekas neinvestuoja, kaip žadėjo padaryti ir nori, kad kažkas operuotų. Tai ką operuot? Tuščią žemės sklypą? Tame ir yra reikalas, kad jie (Ūkio ministerija – red.) dar nieko negali pasakyti, kiek jie investuos į tą zoną, tai ir yra visa problema dėl ko mes..(...) Už 12 milijonų nė kelio nenutiesi į tą zoną, jau nekalbant apie tvoros aptvėrimą, geležinkelį, infrastruktūros įrengimą ir taip toliau. Ten pagal planus turėtų būti investuota daug daugiau“, – BNS teigė V. Kučinskas.

„Taigi ne mes darome tą projektą, tą daro valstybė, jie turi duoti projektą, kas ten bus padaryta, kokios sumos bus investuota, mes įsipareigojame atitinkamai pagal formulę tom sumom pritraukt investicijas. Nė venas investuotojas neateis, jei nebus infrastruktūros. Tai tada jie turi mums atsakyti į vieną klausimą – kad bus infrastruktūra, tada jei investuos ten 12 milijonų ir bent kelias nueis iki ten, gal bus galima kažką padaryt. Kažkada buvo kada pradžioj įstatymą ta priėmę ir buvo apie tas zonas kalbama labai rimtai, kad tai bus padaryta infrastruktūra, bus traukiamos investicijos, bus regioninė plėtra. Aišku, matyt, kažkur tuos pinigus „išbazarino“, nieko nėra, o nori, kad zona veiktų“, – svarstė „Arvi“ įmonių grupės vadovas.

Su šiuo metu Kazachstane viešinčia ūkio ministre B.Vėsaite BNS trečiadienį susisiekti nepavyko. Telefonu neatsiliepia ir ją lydinti atstovė spaudai.

Verslininkas antradienį BNS patvirtino, kad jo vadovaujama bendrovė užsakė skrydį verslo klasės lėktuvu į Kazachstaną. Šiuo lėktuvu kartu su keliais „Arvi“ grupės vadovais skrido ir ūkio ministrė Birutė Vėsaitė bei dvi jos patarėjos, taip pat du Vilniaus savivaldybės atstovai.

Premjeras Algirdas Butkevičius, taip pat opozicinės konservatorių frakcijos narė Agnė Bilotaitė trečiadienį kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją, prašant ištirti, ar ministrė nesupainiojo interesų.

Ministrės skrydį griežtai sukritikavo prezidentė Dalia Grybauskaitė. Pasak jos, toks elgesys meta didžiulį neskaidrų šešėlį visai Vyriausybei. Apie tai prezidentė teigė kalbėsianti pirmadienį susitikusi su premjeru A. Butkevičium.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (201)