Viena „Arvi“ grupei priklausančių įmonių „Marijampolės Arvi“ pretenduoja tapti Marijampolės laisvosios ekonominės zonos (LEZ) valdytoja ir šiuo metu derasi su Ūkio ministerija dėl LEZ valdysiančios bendrovės steigimo sąlygų. „Arvi“ atstovai yra pareiškę, kad sutartis gali būti pasirašyta jau gegužę, numatoma, jog valstybės investicijos į LEZ infrastruktūrą siektų 37 mln. litų per trejus metus.

Ūkio ministerija BNS nurodė, kad informacija apie konkurso į Marijampolės LEZ valdytojus yra konfidenciali. Ministerija BNS nepateikė ir numatomos investicijų sumos, taip pat motyvuodama konfidencialumu.

"Šiuo metu vyksta derybos su tarptautinio konkurso dalyviu, pateikusiu pasiūlymą dėl Marijampolės laisvosios ekonominės zonos geriausio verslo plano bei zonos statuto parengimo ir steigėjų grupės parinkimo, todėl informacija apie numatomas investicijas Marijampolės LEZ yra konfidenciali", - nurodoma Ūkio ministerijos trečiadienį BNS pateiktame atsakyme.

Tačiau ši informacija viešai prieinama internete - ją yra paskelbę "Arvi" atstovai. Grupei priklausančios viešosios įstaigos Baltijos agroverslo institutas vadovas Raimundas Lopata praėjusią savaitę vykusioje Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų konferencijoje atvirai pasakojo apie "Marijampolės Arvi" dalyvavimą konkurse ir šiuo metu vykstančias derybas su Ūkio ministerija.

"2013 metų kovą baigėsi Ūkio ministerijos skelbtas Marijampolės laisvosios ekonominės zonos operatoriaus konkursas. VšĮ „Baltijos agroverslo institutas“ prezidentas Raimundas Lopata informavo, kad „Marijampolės Arvi“ parengtas projektas pripažintas tinkamu ir šiuo metu vyksta derybos dėl LEZ valdymo bendrovės steigimo sąlygų. Gegužės pabaigoje sutartis gali būti pasirašyta", - rašoma Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų pranešime, kuris paskelbtas rūmų tinklapyje.

Pasak jo, Marijampolės LEZ užima 77,73 ha teritoriją, ji padalinta į 23 įvairaus dydžio sklypus, o infrastruktūrai įrengti reikės 37 mln. litų per trejus metus.

Tarptautinis konkursas į Marijampolės LEZ geriausiems verslo planams parengti bei steigėjų grupėms parinkti Ūkio ministerijos buvo paskelbtas dar praėjusių metų rugpjūtį.

"Konkurso laimėtojai privalės įsteigti LEZ valdymo bendroves, su kuriomis bus pasirašytos LEZ veikimo pagrindų sutartys 49 metams. LEZ valdymo bendrovės bus atsakingos už investuotojų pritraukimą, kurie zonoje steigs gamybos ar paslaugų įmones ir kurs naujas darbo vietas. LEZ valdymo bendrovė turės teisę investuotojui suteikti leidimą įmonių veiklai zonoje, pernuomoti LEZ žemę įmonėms, įregistruotoms šioje zonoje. Taip pat steigti aptarnavimo įmones, nustatyti žemės ir nekilnojamojo turtu subnuomos teikimo finansines sąlygas", - nurodoma konkurso, kuris baigėsi šių metų kovą, aprašyme.

Tarptautinio konkurso Marijampolės laisvosios ekonominės zonos geriausiam verslo planui bei zonos statutui parengti ir steigėjų grupei parinkti komisijos sudėtis yra patvirtinta Vyriausybės nutarimu. Joje, be kitų, yra ir penki Ūkio ministerijos pareigūnai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (283)