Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos Klaipėdos skyriaus pareigūnai, gavę skundą, bendrovei „Sakuona“ surašė 4 savavališkos statybos aktus – 2 dėl naujų statinių statybos ir 2 – dėl statinių rekonstravimo. Už savavališką statybą įmonei gresia bauda nuo 90 tūkst. iki 145 tūkst. Lt.

Kaip aiškina Vakarų medienos grupės, kuriai priklauso „Sakuona“, generalinis direktorius Viktoras Adomaitis, jei bendrovė viską būtų atlikusi pagal įstatymą, tai gamybą būtų tekę nukelti dar metams.

Dar 2010 m. „Sakuona“ pasirašė sutartį su „Ikea” ir įsipareigojo 2013 m. balandį pradėti eksportuoti beržinius fotelius. Šių gaminių gamyba perkeliama iš Kinijos į Lietuvą. Buvo pradėtas rengti detalusis planas, tačiau dėl pasikeitusių reikalavimų poveikio visuomenės sveikatai vertinimo procedūras teko kartoti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)