Iš daugiau kaip 14 tūkstančių juridinių asmenų pavadinimų, 2012 m. įregistruotų Registrų centre, šiemet atrinkta 10.

Atsisakyta tų, kurie pažeidžia bendrinės kalbos normas, dirbtinių žodžių ir tiesioginės reikšmės pavadinimų, sudarytų su skaičiais, vietovardžiais ar vardais, taip pat klubų, fondų, asociacijų, daugiabučių namų bendrijų, profesinių sąjungų ir pan. pavadinimų. Pirmenybė teikta taisyklingiems lietuviškiems žodžiams, atsižvelgta į pavadinimo ryšį su bendrovės veikla.

Vilniuje įregistruotos 6 įmonės, kitos – Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje.

Įmonių veikla įvairi: neformalusis vaikų švietimas, prekyba konditerijos ir medaus gaminiais, aukštybininkų darbai, knygų leidyba, rankdarbiai ir siuvimas, maitinimo, vertimo ir teisinės paslaugos, internetinio žurnalo apie maistą leidyba, konferencijų ir kitų renginių organizavimas.

DELFI ir Valstybinė kalbos inspekcija kaip ir kasmet kviečia Jus išrinkti labiausiai patinkantį įmonės pavadinimą.

Daugiausiai DELFI lankytojų balsų surinkęs pelnys Gražiausio lietuviško pavadinimo titulą, nugalėtojas bus apdovanotas specialiu portalo prizu.

Savo balsą galite atiduoti iki vasario 20 dienos 12 val. Iš vieno IP galima balsuoti ne daugiau kaip 15 kartų.

Vasario 21 d. 15 val. šio konkurso laureatai bus apdovanojami Kultūros ministerijos Baltojoje salėje.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)