A. Užkalnis tapo kai kurių maitinimo įstaigų siaubu, nes savo įspūdžius jose aprašo svetainėje laukineszasys.lt. Dažnai jis kavinėms, barams ir restoranams negaili kritikos. Nuo A. Užkalnio yra kliuvę ir verslininko Kristupo Baublio įstaigoms, ant kurių neseniai ir atsirado minėtas lipdukas.

„Šis ženkliukas reiškia, kad pas mus nepageidaujami klounai. Kiekvienas tą tegul traktuoja kaip jam išeina. Dėl panašumo su A. Užkalniu – matyt, keistas sutapimas“, – ant durų kabančių lipdukų reikšmę paaiškina barų „In Vino“, „The Portobello“ ir restorano „Rene“ savininkas K. Baublys.

Pasak K. Baublio, yra asmenų, kurie jo baruose neaptarnaujami ir nepageidaujami. Jis pripažino, kad A. Užkalnis – vienas jų.

„Nenorėčiau komentuoti pavardėmis, tai iš esmės mūsų ir tų žmonių reikalas, bet ne paslaptis, kad kaip ir kituose baruose bei restoranuose, taip ir visose mūsų vietose yra tam tikrų asmenų, kurių mes paprasčiausiai neaptarnaujame. Linkime jiems visko ko geriausio ir rinktis kitas vietas, ne mūsų“, – išsisukdamas nuo atsakymo, ar jo įstaigose nepageidaujamas ir žinomas verslininkas Tautvydas Barštys, kalbėjo K. Baublys.

Kristupas Baublys su drauge
Pasak K. Baublio, tokių žmonių nėra daug. Pašnekovas tikino, kad visiškai neįsižeidė dėl A. Užkalnio pastabų apie jo įstaigas interneto svetainėje – esą laisvoje šalyje žmogus gali reikšti savo nuomonę.

„Tačiau niekada netoleruosiu mūsų svečių įžeidinėjimo. Apie mane gali rašyti, kas ką nori, visi gali rašyti savo nuomonę apie mano vietas – jokių problemų. Bet tikrai neleisiu, kad būtų įžeidinėjami mano svečiai nė vienoje iš mano vietų, mano supratimu, tai smūgis žemiau juostos ir absoliučiai nesąžininga“, – tvirtino K. Baublys. Jis užsiminė, kad minėtų lipdukų gali atsirasti ir kitiems savininkams priklausančiose maitinimo įstaigose.

A. Užkalnis: kam eiti ten, kur tavęs nelaukia

„Galbūt savininkui nepatiko tai, kaip aš rašau – kiek žinau, jis yra atsiliepęs apie mano rašymą apie restoranus iš neigiamos pusės, jam nepatinka. Bet ne visiems ir turi patikti, ką aš rašau. Laikausi nuomonės, kad savininkas yra savo įstaigos šeimininkas ir jei kažko nenori įleisti, pavyzdžiui, manęs, tai čia yra jo teisė. Aš tikrai nesiruošiu veržtis“, – DELFI sakė A. Užkalnis.

A. Užkalnio teigimu, kam eiti ten, kur esi nelaukiamas. Pašnekovas priminė, kad vienas Klaipėdos restoranas po tam tikros valandos nelaukė šeimų su vaikais, kurie esą trukdo aplinkiniams. Tada kilo pasipiktinimas, žmonės ėmė reikalauti teisės toliau lankytis restorane.

„Bet Klaipėdoje tiek restoranų, jei tame restorane tavęs su vaikais nenori – velniai nematė – eik kitur. Nematau tame problemų“, – tvirtina A. Užkalnis. Analogišką situaciją jis mato su naktiniais klubais – jie rūpinasi savo tiksline auditorija ir mato, kad ne visi ateiti norintys lankytojai yra malonūs kitiems svečiams.

Andrius Užkalnis
Pasak A. Užkalnio, atsisakymas įleisti nepageidaujamus asmenis, angliškai face control, gimė ne Lietuvoje, ši tvarka galioja ir kitose valstybėse. Bet kokiame restorane gali pasakyti, kad taip apsirengęs ar per daug išgėręs negali ateiti. Anglijoje, JAV A. Užkalnis ant durų regėjo skelbimus, įspėjančius, kad įstaiga gali atsisakyti aptarnauti neaiškindama priežasčių.

„Jei savininkas nenori, jeigu šeimininkas nenori, kad tam tikras svečias ateitų, tai nėra diskusijų tema. Pavyzdžiui, aš dabar neisiu pas K. Baublį ir nesakysiu, „tai kodėl tu dabar užklijavai lipduką su mano knysle ir dabar man pasiaiškink, pagrįsk, mes padiskutuosime, ar sprendimas pagrįstas, ar ne“, – ironizavo pašnekovas.

Jo manymu, neįleistas žmogus pirmiausia turi pagalvoti, kodėl jo neįleido. Jeigu jis nori patekti būtent į tą vietą, galbūt reikia kažką keisti savo elgesyje. Priešingu atveju reikia eiti į kitą vietą.

A. Užkalnis patvirtino girdėjęs kalbas, kad tuose pačiuose restoranuose nepageidaujamas ir iš vieno jų kartą buvo išprašytas verslininkas T. Barštys.

„Marushka“ nelaukia treninguočių ir neblaivių

Face control praktika taikoma daugelyje naktinių klubų.

„Apsaugos darbuotojai neprivalo aiškinti, kodėl jūs esate neįleidžiami“. Toks užrašas pasitinka ant Vilniaus centre veikiančio naktinio klubo „Marushka“ durų.

„Logiškai mąstant, kaip ir kiekvienas klubas, nenorime įsileisti bet ko, kad tokia publika nepakenktų klubo reputacijai ir ateitų normalesnė liaudis. Turi būti aprangos kodas – niekas negali ateiti su pižama, treninginėmis kelnėmis. Taip pat svečias turi būti blaivus“, – sakė klubo atstovė Agnė.

Pasak jos, atkreipiamas dėmesys ir į tai, kaip žmonės elgiasi laukdami prie įėjimo į klubą – ar nėra agresyvūs, per daug išgėrę. Į nepageidaujamųjų sąrašus patenka ir tie, kurie klube įsivelia į muštynes.

Pašnekovės teigimu, teise neįleisti į klubą tenka naudotis gana dažnai. Labai dažnai žmonės su skundais kreipiasi į administraciją, aiškindamiesi, kodėl nebuvo įleisti, ginčijasi su apsaugos darbuotojais.

„Apsaugos darbuotojas neprivalo aiškinti. „Iš viršaus“ yra pasakyta, kad šis žmogus neįeina ir jie tiesiog dirba savo darbą, neįleidžia jo. Vadovybė paskiria žmogų, kuris sėdi, stebi, kaip atrodo publika, jis žino taisykles, kokie žmonės turi būti įleidžiami ir reguliuoja eismą“, – aiškino klubo „Marushka“ atstovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (480)