Tarp Baltijos valstybių Lietuva vienintelė tiek pagerino sąlygas verslui, kad žengtų į priekį. Kitos Baltijos valstybės reitinge smuktelėjo.

2012 m. nuveikti darbai leido Lietuvai pakilti iš 40-os vietos į 37-ą. Latvija smuktelėjo iš 28 į 36-ą, Estija – iš 34 į 43-ą. Lietuvos kaimynė Lenkija per metus pakilo dviem pozicijomis, į 20-ą vietą.

Kaip Lietuvos stiprybė nurodoma krovinių pervežimų kaštai (72,4 proc. iš 100 galimų), tačiau mažiau materialių išlaidų eilutėje, kuri apima korupcija, žmogaus teises, infliacija, mokesčių pritaikymą ir kt. surinkta vos 54,6 proc.

Kaip ir praėjusiais metais, pirmoje reitingo vietoje liko Honkongas. Per metus per vieną poziciją pakilo JAV (2), keturiomis – Japonija (3). Toliau rikiuojasi Olandija (4), Vokietija (5), Australija ir Kanada (6-7), Singapūras (8), Danija (9) ir Jungtinė Karalystė (10).

Nuolat linksniuojama Graikija per metus padarė 10 pozicijų šuolį ir reitinge dabar yra 43.

Reitingas sudarytas atsižvelgiant į šešis faktorius, kiekvieną vertinant nuo 0 iki 100 proc., kai 100 proc. yra aukščiausias įvertinimas. Atsižvelgiama į tokius dalykus kaip ekonominė integracija, verslo sukūrimo kaštai, verslo sąnaudos darbuotojams ir medžiagoms, logistikos kaštai, išlaidos susijusios su nematerialiais dalykais ir vartotojų bazė.

Duomenis analizei paimti iš įvairių tarptautinių organizacijų, tokių kaip Tarptautinis valiutos fondas, Tarptautinė darbo organizacija, Jungtinės Tautos, Pasaulio bankas ir kt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)