Kaip rašo naujienų portalas vz.lt, į Tarptautinį valiutos fondą (TVF) Vyriausybę pastaruoju metu ragina kreiptis komerciniai bankai, puse lūpų apie tokią galimybę užsimena ir Lietuvos centrinis bankas.

„Vyriausybės, kurios praktiškai yra priverstos skelbti nemokumą ir kreiptis į tarptautines organizacijas, demonstruoja politinę impotenciją. Taip, galime iš karto kreiptis dabar, sąlygos - pasižiūrėkite į Latviją. Standartinės sąlygos, kurias lemia esama padėtis, deja, panašėja, nes turime panašius rodiklius", - „Verslo žinių“ konferencijoje „Kaip išsaugoti ir plėtoti verslą: strateginės alternatyvos“ teigė D. Grybauskaitė.

Anot jos, TVF sąlygos būtų itin griežtos. Tad Lietuvos Vyriausybė esą galėtų kreiptis į TVF, jei yra ir politiškai, ir psichologiškai pasirengusi pasakyti „savo žmonėms“, kad algos ir pensijos mažės, nes kitomis priemonėmis nesugeba susitvarkyti šalies viduje.

DELFI primena, kad į TVF dėl paskolos kreipėsi trys Europos Sąjungos valstybės: Latvija, Vengrija ir Rumunija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)