Nuo pavasario ūgtels grynųjų pinigų įnešimo į savo sąskaitą kaina: dabar litais, eurais, JAV doleriais ir Jungtinės Karalystės svarais sterlingais papildyti savo sąskaitą kainuos ne nuo 1 lito, o nuo 3 litų. Papildyti kito asmens sąskaitą šiomis valiutomis kainuos ne nuo 3, o jau nuo 4 litų.

Brangsta ir grynųjų pinigų išmokėjimas nacionaline ir užsienio valiuta: dabar ši paslauga kainuos ne nuo 3 litų, o nuo 5 litų. Kitos paslaugų ir operacijų kainos privatiems bei verslo klientams nekeičiamos.

„Banko paslaugų įkainiai yra peržiūrimi periodiškai. Matome, kad absoliuti dauguma pavedimų atliekama elektroniniais kanalais, ir ši elektroninių pavedimų augimo tendencija išlieka. Tuo tarpu grynųjų pinigų operacijų dalis yra nedidelė ir jos yra imlios sąnaudoms, todėl šių operacijų įkainiai yra peržiūrėti, siekiant bent iš dalies kompensuoti banko patiriamas sąnaudas inkasavimo ir kitoms su grynųjų pinigų tvarkymu susijusioms paslaugoms“, - sako DNB Rinkodaros ir komunikacijos departamento ekspertė Rūta Bložytė-Saghaei.

Pasak jos, bankams klientams siūlo alternatyvų paslaugoms banko skyriuose: bankomatus su pinigų įnešimo funkcija, taip pat Perlo terminalų paslaugas, kuriuose DNB klientai gali įnešti pinigus į savo kortelės sąskaitą nemokamai.

„Bankai toliau vykdo kryptingus veiksmus, kuriais jie mažina savo išlaidas ir skatina klientus rinktis tokias operacijas, kurios jiems duoda didesnį pelną. Matome tendenciją branginti grynųjų pinigų turėjimą ir skatinti klientus vengti grynųjų, tuo potencialiai didinant negrynųjų pinigų apyvartas ir operacijų kiekį elektroninėje erdvėje, o ne bankų skyriuose“, - mano asociacijos „Už sąžiningą bankininkystę“ vykdomasis direktorius Kęstutis Kupšys.

Pasak jo, tokie bankų sprendimai skatina klientus, kurie mažiau naudojasi elektronine bankininkyste, tai daryti aktyviau.

„Ši tendencija yra ilgametė ir ji būdinga ne tik DNB bankui, bet ir visoms kitoms kredito institucijoms, tad ši naujiena manęs nė kiek nenustebino, tik įdomu, iki kokio lygio paslaugos bus pabrangintos“, - dėstė K.Kupšys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (251)