„Šiuo metu ne tik jaučiame išaugusį gyventojų susidomėjimą paramos skyrimo klausimais, bet ir jau sulaukiame prašymų skirti paramą. Tačiau dalis jų pateikti užpildžius senosios redakcijos formą, arba į mokesčių inspekciją siunčiami pluoštais. Norėčiau dar kartą akcentuoti, jog nė vienu iš šių atvejų pateikti prašymai nagrinėjami nebus, išsiųsime juos atgal pateikusiai organizacijai. Taip pat noriu priminti, jog nuo praėjusių metų nėra galimybės prašymus skirti paramą pateikti per darbdavį“, - sako Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos AVMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Judita Stankienė, pažymėdama, jog tų gyventojų, kurie privalo pateikti metines pajamų deklaracijas, bet to nepadarys, prašymai skirti paramą taip pat bus nenagrinėjami.

Inspekcija nurodo, kad praėjusiais metais įsigaliojus pakeitimams, Mokesčių inspekcija, atsižvelgdama į mokesčių mokėtojų poreikius bei interesus, sudarė sąlygas gyventojams skirti paramą organizacijoms bei politinėms partijoms pateikiant tiek senos, tiek naujos formos prašymus, tačiau šiemet pateikti senosios redakcijos prašymai bus nenagrinėjami.

Paramos prašymą galima pateikti per Elektroninio deklaravimo sistemą arba prašymą galima įteikti atvykus į inspekciją ar siųsti paštu.

Mokesčių administratorius primena, jog jeigu žmogus nuolat nori remti tas pačias organizacijas bei politines partijas, nuo praėjusių metų jis gali tai padaryti pateikdamas tik vieną prašymą, o parama bus skiriama tiek metų, kiek nurodyta prašyme. Maksimalus terminas – 5 metų laikotarpis. Siekiant skirti 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 m. mokestinių laikotarpių pajamų mokesčio dalį, pakaks pateikti tik vieno - 2012 m. mokestinio laikotarpio prašymą, jo laukelyje E5 įrašius 2016 m.

Tokiu būdu paramos gavėjui skirta gyventojų pajamų mokesčio dalis bus pervedama ne tik nuo 2012 m., bet ir nuo 2013, 2014, 2015, 2016 m. mokestinių laikotarpių pajamų, dėsto inspekcija. Visgi, jeigu gyventojas paramą nori skirti tik vieneriems metams, tuomet jam E5 laukelio pildyti nereikia. Pažymėtina, jog pasirinktiems paramos gavėjams ir/ar politinėms partijos pajamų mokesčio dalies skyrimo laikotarpis gali būti skirtingas. Pateiktą prašymą mokesčių mokėtojas gali tikslinti iki 2013 m. rugpjūčio 20 d.

Praėjusiais metais visuomeninės organizacijos, fondai bei kiti paramos gavėjai iš gyventojų sulaukė apie 40 mln. litų paramos, tuo tarpu apie 50 tūkst. gyventojų politinėms partijos skyrė per 2 mln. litų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)