Pirminiais duomenimis, ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl galimo lėšų pasisavinimo sukčiavimo būdu iš Nacionalinės kredito unijos. Įtariama, kad kelioms bendrovėms unija išdavė kreditus nekilnojamajam turtui įsigyti visoje Lietuvoje – turtas buvo įvertintas gerokai daugiau, nei iš tikrųjų buvo vertas.

FNTT įtaria, kad verslininkai unijai galėjo padaryti 17 mln. Lt žalą – ši suma dar gali didėti.

Įtariamuosius pareigūnai sulaikė šią savaitę – dėl dviejų suėmimo – jaunos poros prokuratūra penktadienį kreipėsi į teismą. Pirminiais duomenimis, jie tvarkydavo įvairius reikalus tarp bendrovių ir unijos.

Kitų įtariamųjų prokuratūra nusprendė nesuimti – jie pareigūnams sutiko atskleisti galimo sukčiavimo schemą. Beje, atliekant šį tyrimą vienoje garsioje sostinės advokatų kontoroje ketvirtadienį buvo atlikta krata.

Ikiteisminio tyrimo pareigūnai kol kas nekomentuoja, nes ne visus įtariamuosius yra sulaikę ir juos apklausę.

Viena įtariamųjų, kurią teismas leido suimti, teisme surengė tikrą šou žurnalistams – iš pradžių vengusi dėmesio netrukus ji ėmė pozuoti ir netgi siųsti bučinius.

„Aprašykite mano batus, esu su džinsais, švarkelis juodas, džemperis, parodyt ką kišenėse turiu?“ – žurnalistams kalbėjo ji. Tiesa, pareikštų įtarimų mergina nenorėjo komentuoti: „Gudriai čia sumąstėte“.

Paklausta, kaip jaučiasi su antrankiais, vienos bendrovės vadovė aiškino, kad įgijo naujos patirties ir nė kiek nebijo gyvenimo areštinėje. „Aš vilko bijau, o čia tai nebaisu, vorų bijau, galėsite išplėtoti šią temą, ką tai pasako apie mano psichologinę būseną“, – kalbėjo įtariamoji.

Vilnietė teigė, kad už grotų neliūdės ir skaitys Jacko Kerouaco knygą „Kelyje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1181)