Kratas pareigūnai atliko ne tik Gariūnų turgavietėje, bet ir jų prekeivių bei jų šeimų namuose ir kitose patalpose.

Po pietų įtariamieji pristatyti pas ikiteisminio tyrimo pareigūnus, jų apklausos vyko iki 20 val., 11 asmenų, susijusių su 6 bendrovėmis, pareikšti įtarimai dėl galimo sukčiavimo, apgaulingos apskaitos tvarkymo ir dokumentų klastojimo. Tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

DELFI žiniomis, pareigūnai krėtė iš užsienio atsivežtomis dėvėtomis padangomis ir ratlankiais prekiavusius verslininkus. Jie prekes vairuotojams Gariūnuose gerokai parduodavo pigiau nei jų konkurentai.

Įtariama, kad įtariamieji į valstybės biudžetą nesumokėjo mažiausiai 200 tūkst. Lt privalomų mokesčių.

Atliekant kratas dalyvavo Vilniaus apskrities VMI pareigūnai.

„Vilniaus AVMI informuoja, kad aktyviai padeda kolegoms, vykdantiems ikiteisminį tyrimą dėl galimai mokesčius slepiančių Gariūnų prekeivių, tačiau nuo platesnių komentarų susilaiko“, – tokį komentarą per atstovą spaudai perdavė Kontrolės departamento direktoriaus pavaduotoja Diana Šalomskienė.

Pareigūnai neslepia, kad Gariūnuose surengta operacija yra dar užpernai pradėto tyrimo dalis. Anksčiau buvo išaiškinta ir pinigų mokėjimo už prekes schema: asmenys, turintys verslo liudijimus ir užsiimantys prekybine veikla Gariūnų turgavietėje ir kitose prekybos vietose, be jokių apskaitos dokumentų perduodavo dideles pinigų sumas tam tikriems organizuotos grupės nariams, kurie jas perduodavo kitiems organizuotų grupių organizatoriams.

Pastarieji tiesiogiai arba per tarpininkus surinktus iš jiems pavaldžių asmenų pinigus perduodavo dar kitiems organizuotos grupės nariams, o šie, naudodamiesi ribotos atsakomybės bendrovių sąskaitomis, pervesdavo juos į Kinijoje esančių asmenų bei įmonių sąskaitas.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba yra skelbusi, jog prieš metus kratų metu rasta 1,2 mln. Lt, taip pat nustatyta, kad be jokių dokumentų prekeiviai įsigijo prekių už maždaug 5 mln. Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (186)