Nacionalinės kredito unijos indėlininkai, kurie turėjo ne didesnes nei 65 tūkst. litų sumas, galės pasiimti jiems priklausančias draudimo išmokas nuo vasario 15 dienos. Draudimo įmonė „Indėlių ir investicijų draudimas“ bankui pervedė dalį draudimo išmokų, kurios šiuo metu sudaro 54 mln. 502 tūkst. litų draudimo išmokų, priklausančių 2617 Nacionalinės kredito unijos indėlininkams.

Nacionalinės kredito unijos indėlininkai, kurių draudimo išmoka siekia daugiau nei 65 tūkst. litų, turėtų laukti atskiro pranešimo apie išmokėjimą. Įmonė aiškina, kad išmokėti draudimo negali dėl Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vykdomo tyrimo.

Bankui pervesta draudimo išmokų suma „Švyturio taupomosios kasos“ indėlininkams sudaro 17 mln. 73 tūkst. litų, indėlininkų, kuriems priklauso draudimo išmokos, yra 482.

Jeigu indėlininkai yra išvykę ar dėl kitų priežasčių negali šiuo metu atsiimti draudimo išmokos, jie tai galės padaryti ir vėliau, nes teisė į draudimo išmoką galioja 5 metus nuo draudžiamojo įvykio dienos.

Remiantis Indėlių ir įsipareigojimų investuotojams draudimo įstatymu, draudimo išmoka negali būti didesnė nei 345 280 litų.

Ką daryti

Kaip aiškina „Indėlių ir investicijų draudimas“, indėlininkai gali kreiptis į bet kurį „Danske Bank” skyrių Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Alytuje.

Indėlininkams, kurie iki draudimo išmokų mokėjimo pradžios yra tapę „Danske Bank” klientais, lėšos bus automatiškai įskaitytos į turimą sąskaitą. Indėlininkai, kurie pradėjus išmokėti lėšas neturi sąskaitos „Danske Bank”, galės ją atsidaryti atvykę į banko skyrių ir po to valdyti lėšas einamojoje sąskaitoje.

Indėlininkai, apsisprendę lėšas pervesti į kito banko sąskaitą ar pasiimti grynuosius pinigus, turės atvykti į „Danske Bank” padalinį ir pateikti reikalingus dokumentus. Su savimi užtenka turėti pasą, asmens tapatybės kortelę ar vairuotojo pažymėjimą, kuris išduotas ne anksčiau kaip 2003 metais.

Primename, kad Nacionalinės kredito unijos veiklą sustabdė Lietuvos bankas, nustatęs, kad buvo imamos paskolos, įkeičiant pervetintą turtą. Sausį bankas panaikino unijos licenciją. Taip pat sausį atimta licencija ir iš „Švyturio taupomosios kasos” dėl „kredito įstaigos vykdomos ypač rizikingos ir neatsakingos veiklos”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)