Pagal 2010 m. pasirašytą sutartį Lietuva yra įsipareigojusi tarptautinei technologijų milžinei per penkerius metus sumokėti 130 mln. Lt, tačiau iki šiol yra sumokėjusi vos 10 mln. Lt.

„Bendradarbiavimas su IBM jau gana ilgą laiką yra įstrigęs ir gali būti, kad jis bus nutrauktas”, - atsargiai prognozuoja Adomas Ąžuolas Audickas, ūkio viceministras.

Jis neslepia, kad preliminariai minėta 130 mln. Lt suma, kurią žadėta skirti IBM, yra nereali. Galbūt, anot jo, galima kalbėti apie 50 mln. Lt, tačiau ir apie pusę iš šių pinigų turėtų gauti ne JAV kompanija, bet Lietuvos mokslininkai. Ar tokios sąlygos tenkins IBM, paaiškės iki Kalėdų.

Pagrindinė priežastis, kodėl nepavyko įgyvendinti geros idėjos, anot jo, blogai parinkta finansavimo schema. Iš pradžių buvo numatyta, kad Lietuva IBM skirs tam tikrą sumą lėšų iš struktūrinių fondų. Bet pasirodė, kad tai prieštarauja struktūrinių paramos fondų taisyklėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (279)