I. Kampradas savo verslo suvokimą pakomentavo prieš pirmadienį EPFL technologijų institute Lozanoje (Šveicarija) atidarant jo mirusios antrosios žmonos Margarethos Kamprad vardo aplinkosaugos mokslų padalinį.

I.Kampradas, kuris niekada biržoje neprekiavo savo verslo akcijomis, „Ikea“ įkūrė 1943 metais. Verslininkas interviu nebedalija, per renginį jis kalbos taip pat nesakė, tačiau sutiko į kelis AFP klausimus atsakyti elektroniniu paštu.

„Viena iš svarbiausių „Ikea“ sėkmės priežasčių yra ta, kad ji visada buvo mano asmeninis verslas“, - tvirtina švedas.

Lozanoje gyvenantis I. Kampradas praeitą savaitę leidinio „Bilan“ buvo paskelbtas turtingiausiu Šveicarijos gyventoju, jo turtas esą siekia beveik 39 mlrd. Šveicarijos frankų (111 mlrd. Lt).

Ingvar Kamprad
„Stiching Ikea Foundation“ labdaros fondo, kuris ir rūpinosi iniciatyva atidaryti aplinkosaugos mokslų padalinį technologijų institute, vadovas Peras Heggenesas AFP sakė, jog minėtasis žurnalas klaidingai I. Kampradui priskyrė visą „Ikea“ vertę. Esą iš tikrųjų bendrovė priklauso keliems fondams.

„I. Kampradui „Ikea“ nepriklauso, jis nėra turtingiausias žmogus Šveicarijoje“, - sakė P. Heggenesas ir pridūrė, jog „Ikea“ įkūrėjo kaip taupaus žmogaus įvaizdis tėra joks rinkodaros triukas.

„Ikea“ steigėjas, kuris Švedijoje važinėjasi senutėliu „Volvo“, skraido tik ekonomine klase, o į „Ikea“ tinklo parduotuves vyksta tik nemokamais autobusais, „asmeniškai visai nesidomi materialiais dalykais“, teigia labdaros fondo vadovas.

„Jis gyvena taupiai, nes toks jo būdas. Jis taip pat įsitikinęs, jog taupumas arba nuolatinis sąmoningumas kainų atžvilgiu yra dar viena iš kertinių vertybių, prisidėjusių prie „Ikea“ sėkmės“, - pridūrė P. Heggenesas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)