Pavyzdžiui, sporto klubų tinklas „Impuls“ per Žolinę, rugpjūčio 15 dieną, nedirbs, o rugpjūčio 16 dieną, penktadienį, ir rugpjūčio 17 d., šeštadienį, dirbs po vieną sporto klubą šalies didmiesčiuose.

Įprastomis darbo dienomis ir savaitgaliais sostinėje dirba penki šio tinklo sporto klubai, o Kaune – du.

Tačiau savo tinklalapyje sporto klubas informuoja, kad penktadienį ir šeštadienį visi, turintys narystes nedirbančiose Vilniaus ir Kauno sporto klubuose, su jomis galės atvykti į dirbančius klubus.

Analogiška situacija yra susiklosčiusi ir grožio paslaugų sferoje: ilgąjį savaitgalį planuoja nedirbti dalis kirpėjų, masažistų ir kitų specialistų.

„Jeigu yra galimybė, be abejo, ilguoju savaitgaliu grožio specialistai vyksta pailsėti. Manau, jie stengsis pailsėti ir per šį ilgąjį savaitgalį, nebent turi labai svarbius išankstinius užsakymus. Mes tarnaujame žmonėms, tad jei yra vestuvės ar kitos progos, be abejo, nėra jokių planų poilsiui“, - DELFI sakė „Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos“ prezidentė Jolanta Mačiulienė.

Ji sako pastebinti, jog dabar vis dažniau klientai grožio paslaugų kreipiasi pagal išankstines rezervacijas ir retas sugalvoja užsukti apsikirpti ar masažo spontaniškai.

„Visai kita situacija yra didžiuosiuose prekybos ir SPA centruose, viešbučiuose, kur žmonės nuolat ilsisi ir pramogauja, tad ten, ko gero, paslaugos yra teikiamos nuolat. Tačiau turintys nuolatinių klientų ratą darbus dėlioja taip, kad galėtų pailsėti ilgojo savaitgalio metu. Reikia pripažinti, kad grožio specialistai dažniausiai yra tie žmonės, kurie ilsisi savaitės viduryje, o savaitgaliais – dirba“, - sako J. Mačiulienė.

Pasak jos, jei grožio specialistai turi galimybių, šis ilgasis savaitgalis leidžia suplanuoti ilgesnį poilsį ir turėti beveik savaitės atostogas rugpjūtį.

Palangoje liko vietos ir spontaniškiems poilsiautojams

Palangos ir Nidos turizmo informacijos centrų atstovai vardija, kad šiuo metu pajūryje vietų yra likę nedaug.

„Palangoje dabar tikrai karšta, poilsiautojų antplūdžio metas, bet vietų dar yra, žmonės gali važiuoti. Palanga yra didelė, pavyks rasti, kur apsistoti. Be to, juk ir kiekvienas turistas pasidomi, kur nakvos, jei neranda viešbučių kambarių, yra privatus sektorius, netoli ir Šventoji, tikrai laukiame visų“, - sakė Palangos turizmo informacijos centro direktorė Alla Valužienė.

Pasak jos, dažniausiai viešbučius ir kambarius iš anksto rezervuoja užsieniečiai, o lietuviai atvažiuodami tikisi, kad ras vietų spontaniškai.

„Palangoje labai retas atvejis, kad visiškai nebūtų vietų, nes kiekvienas pas mus apsilankęs turistas gauna kontaktų, kur gali kreiptis dėl nakvynės. Turime ne tik viešbučius, bet ir poilsio, svečių namų, kempingą, didelį privatų sektorių“, - vardija turizmo informacijos centro vadovė.

Skaičiuojama, kad rugpjūtį Palangoje minimali dviviečio kambario kaina siekia nuo 100-150 litų.

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Giedrė Kvedaravičienė pataria poilsiautojams, atvykusiems į kurortą ilsėtis, kambarių pasidairyti ir viešbučių segmente.

„Nors daug kambarių jau yra parduota, paieškojus, manau, tikrai galima rasti, kur apsistoti“, - teigia ji.

Kuršių Nerijoje vietų mažiau

Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ direktorė Neringa Gecevičiūtė sako, jog į Nidą spontaniškai atvykusiems poilsiautojams ilgąjį savaitgalį gali ir nepavykti surasti, kur apsistoti.

Susidomėjimas apgyvendinimo paslaugomis ilguoju Žolinių savaitgaliu jau prasidėjo gerokai prieš mėnesį, nes žmonės ilguosius savaitgalius planuojasi iš anksto. Dabar itin jaučiame padidėjusį susidomėjimą būtent tomis dienomis. Deja, Nida ir visa Neringa yra ne guminė, turime ribotą vietų skaičių, jų dar šiek tiek yra likę privačiame apgyvendinimo sektoriuje, bet sparčiai mažėja“, - sako N. Gecevičiūtė.

Anot jos, kai kurie klientai vietas poilsiui vasarą rezervuoja jau žiemą.

„Piko metu yra sudėtinga rasti nakvynę čia ir dabar, praktiškai, tai - neįmanoma, todėl žmonės planuoja. Dabar didžioji dalis poilsiautojų Nidoje yra lietuviai, jie sudaro apie 60-70 proc. visų svečių. Jaučiasi, kad lietuviai okupuoja Kuršių Neriją ir, nors turistų iš užsienio taip pat yra daug, jų taip nebesimato“, - dėsto N. Gecevičiūtė.

Ji vardija, jog užsieniečiai į Nidą pradeda važiuoti nuo balandžio, tuomet Nidoje daug turistų iš Vokietijos, Rusijos, Lenkijos ir jų būna dauguma.

„Sezono įkarštis yra liepa – rugpjūtis, tuomet ir parduotuvėse, ir perkėloje eilės pačios ilgiausios, o paplūdimiai - perpildyti, jeigu oras geras kaip dabar“, - pastebi N. Gecevičiūtė.

N. Gecevičiūtė paaiškina, kad lietuviai laukia gero oro, todėl atostogauti birželį neskuba: net jei oras būna geras, jūra dar per šalta maudytis.

Skaičiuojama, kad šiuo metu, jeigu pasisektų, pigiausias įmanomas gauti dvivietis kambarys Nidoje kainuoja nuo 120- 150 litų.

Nidoje ilgąjį Žolinių savaitgalį tikimasi sulaukti apie 20 tūkst. svečių, tačiau Palangoje jų būna kelis kartus daugiau. Pavyzdžiui, pernai per Jonines į Palangą atvyko 0,5 mln. žmonių, tačiau kiek jų atvyks Žolinių savaitgaliui, kurorto turizmo informacijos centras nesiryžta prognozuoti.

Ilgasis Žolinių savaitgalis yra rugpjūčio 15-18 dienomis, jei penktadienis, rugpjūčio 16 d., yra laisvadienis arba atostogos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (227)