Atsakingos įmonės 2012 titulą investuotojai skyrė „Danske bank“ Lietuvos filialui. Už Geriausią sprendimą verslo aplinkai gerinti apdovanojimą pelnė buvęs Teisingumo ministras Remigijus Šimašius, o Metų verslo žurnalistu tapo Rytas Staselis.

„Nepavargsiu kartoti, kad valstybės gerovės pagrindas yra tvari ekonomika, skaidrūs finansai ir socialiai atsakingas požiūris. Daugiau visuomenės ir žiniasklaidos dėmesio turi būti kreipiama į sėkmingas istorijas, kurias šiais metais vėl įvardijame. Metų investuotojo titulą gavusi bendrovė „Amilina“ yra puikus pavyzdys, įrodantis, kad tradicinis verslas gali išnaudoti technologijų galimybes, įvykdyti proveržį ir tapti vienu iš didžiausių Lietuvos eksportuotojų“, – teigia asociacijos „Investors‘ Forum“ valdybos pirmininkas Rolandas Valiūnas.

Krakmolo gamintoja „Amilina“ apdovanota už 2012 metais pradėtą investicinį projektą, kuris leis dvigubai padidinti gamybos apimtį ir atvers galimybių pradėti naujų produktų gamybą. Per 2012 metus „Amilina“ į gamybą investavo 98,5 mln. litų, o 2013-aisiais šios investicijos išaugs iki 200 mln. litų. Dėl „Metų investuotojo“ titulo kartu su „Amilina“ varžėsi AB „Lietuvos paštas“, „Thermo Fisher Scientific“ Vilniaus padalinys bei UAB „Biotechpharma“.

„Tradicija tampantys apdovanojimai ne tik neša žinią apie darnią plėtrą ir tarpusavio bendradarbiavimą, tačiau tuo pačiu metu leidžia užfiksuoti ir didžiausią pažangą Lietuvoje“, - sako „Investors‘ Forum“ vykdomoji direktorė Rūta Skyrienė.

Pasak Rūtos Skyrienės, apdovanojimą „Atsakinga įmonė 2012“ investuotojai nusprendė skirti „Danske bank“ Lietuvos filialui. Apdovanojimas bankui buvo skirtas už aktyvų dialogą su darbuotojais, pažangą aplinkosaugos ir santykių su klientais srityse ir aktyvią edukacinę veiklą. Projekto „Pinigėnai“ metu finansinio raštingumo buvo ugdomi pusę milijono šalies vaiku. Apdovanojimui už socialiai atsakingą veiklą taip pat buvo nominuota valstybės valdoma AB „LESTO“ bei telekomunikacijų įmonė „TEO LT“.

Už priimtą metų sprendimą verslo aplinkai gerinti įvertintas buvęs Teisingumo ministras Remigijus Šimašius investuotojų pagarbos nusipelnė dėl ūkio subjektų veiklos priežiūrą atliekančių institucijų pertvarkos. Verslininkai siūlė ministrą apdovanoti ir dėl inicijuotų ir priimtų teisės aktų, kurie sukūrė geresnes sąlygas kreditoriams teisėtai tvarkyti asmens dokumentus, reikalingus atsakingam skolinimui. Šioje nominacijoje už dialogo tarp valstybės tarnautojų, verslo ir visuomenės skatinimą investuotojų buvo nominuotas ir ministro pirmininko kancleris Alminas Mačiulis. Už valstybės įmonių reformą bei jos tęstinumą ir verslo priežiūrą atliekančių institucijų procesų gerinimą – kontrolinių klausimynų sukūrimą - nominuota LR Ūkio ministerija.

„Metų verslo žurnalisto“ titulu už aktyvią 2012-aisiais vykdytą žurnalistinę veiklą apdovanotas Rytas Staselis. Žurnalistas buvo įvertintas už nepriklausomą požiūrį į ekonomines Lietuvos problemas, drąsą imtis sudėtingų temų – stambūs investiciniai projektai, energetika, darbo santykių reguliavimas ir kt. Į šią nominaciją taip pat pretendavo žurnalo „IQ“ žurnalistas Mantas Dubauskas, išleidęs knygą apie banko „Snoras“ griūtį bei portalo www.delfi.lt verslo žurnalistė Erika Fuks už objetyvų ir informatyvų verslo aplinkos Lietuvoje pristatymą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)