"Galiu pasakyti, kad PVM surinkimas pastaruosius du mėnesius pagerėjo. Jeigu žiūrėti į tų mėnesių plano vykdymą, tai planas viršytas. Tikrai galiu pasakyti, kad artimiausiu metu bus imtasi dar griežtesnių priemonių kontrolei akcizinėms prekėms", - ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė A.Butkevičius, paklaustas, ar kitąmet Vyriausybė, vykdydama Konstitucinio Teismo sprendimą, išgalės padidinti atlyginimus valstybės tarnautojams.

Anot jo, Vyriausybė imasi įvairiausių priemonių, kad mokesčių administravimas gerėtų. Kaip pavyzdį premjeras paminėjo, jog trims mėnesiams ketinama įvesti griežtesnę - trigubą banderolių kontrolę.

"Valstybės kontrolės ankstesnių metų ataskaitose yra labai daug pastabų, išsakyta Valstybinės mokesčių inspekcijos darbuotojų adresu, kad yra daug problemų ir daug neišspręstų dalykų, jei kalbėti apie mokesčių administravimą, bet šioje srityje irgi stipriai dirbame", - kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Kartu A.Butkevičius sakė, jog mokesčių inspektoriai turėtų griežčiau kontroliuoti, pavyzdžiui, naudotų automobilių pirkimo-pardavimo sandorius. Dažnai pardavėjai dokumentuose nurodo kur kar mažesnę pardavimo kainą, taip nesumokant didelių mokesčių valstybei.

"Čia ir yra viena iš mokesčių administravimo problemų. (...) Čia irgi yra viena iš priemonių, apie kurią mes kalbame keletą mėnesių", - sakė jis.

Vis dėlto premjeras patikino, kad kitąmet valstybės tarnautojams atlyginimai didės: "Bet atlyginimai ateinančiais metais tikrai didės".

Pirminiais skaičiavimais, dar šiemet atstatyti atlyginimams prireiktų 34 mln. litų, kitąmet - 200 mln. litų, o pridėjus kompensavimo mechanizmą iš viso tektų surasti beveik milijardą litų.

Finansų ministerijos duomenimis, sausį-birželį PVM surinkta 305,4 mln. litų (6,4 proc.) mažiau nei planuota (iš viso 4,489 mlrd. litų), akcizų - 79,1 mln. litų (4,9 proc.) mažiau (1,522 mlrd. litų).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)