„Tačiau užmigti ant laurų nėra kaip - valiutų valdybos sąlygomis konkurencingumą tenka nuolat palaikyti vidinėmis reformomis. Pagunda atsipalaiduoti gali būti didelė, ypač kai į nugarą nebealsuoja problemos, kurios vijosi 2009-2010 metais”, - sakė ji.

Interviu „Lietuvos žinioms” I.Šimonytės teigė, kad valdantieji vargu ar siūlys įvesti progresinius mokesčius, apie kuriuos dažnai kalba. Anot jos, tiesiog nėra tokios tarifų kombinacijos, kuri leistų Lietuvai greitai pereiti prie diferencijuoto apmokestinimo be nuostolio kam nors.

"Arba biudžetas netektų arti milijardo litų, arba tektų didinti pajamų mokestį nuo gana žemo pajamų laiptelio, arba didinti kokį pridėtinės vertės mokestį, o tai labiau paliestų būtent mažesnes pajamas turinčius gyventojus",- pažymėjo finansų ekspertė I.Šimonytė.

Todėl ji abejoja, ar bus siūlomi progresiniai mokesčiai.

„Vis dėlto užuominos tuo, matyt, nesibaigs. Čia ir yra didžiausia blogybė - progresiniai mokesčiai negali atnešti tiek žalos, kiek ta situacija, kai jie nuolat traukiojami iš spintos ir dedami atgal. Tokiomis aplinkybėmis ir verslui, ir žmonėms itin sunku planuoti ateitį”, - teigia ji.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (407)