„Dokumentą prašoma pateikti laikantis Pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos įstatymo, kuriame yra sakoma, kad bankas turi oficialioms institucijoms teikti informaciją apie valiutos keitimą, jei pakeista suma viršija 20 tūkst. Lt. Jeigu žmogus keičia mažesnes sumas, banko darbuotojai prašo pateikti informaciją, nes gali būti, kad tas pats asmuo gali keisti pinigus skirtinguose padaliniuose mažesnėmis sumomis. Jeigu keičiamos sumos yra mažesnės nei 20 tūkst. Lt, informacija institucijoms neteikiama“, – DELFI sakė SEB banko atstovas spaudai Arvydas Žilinskas.

Visų klientų, keičiančių valiutą, dokumentų bankas prašo pastaraisiais mėnesiais.

„Keičiausi 200 eurų ir labai nustebau, kai manęs paprašė dokumento, bet darbuotojas paaiškino, kad taip dabar bus visada“, – DELFI sakė vilnietis Valentinas.

Kiti didieji bankai tvirtina asmens dokumento prašantys tada, kai klientas sukelia įtarimą arba vienu metu keičia ar į sąskaitą įneša daugiau nei 20 tūkst. Lt.

Minėtame įstatyme numatyta, kad finansinės įstaigos visada turi identifikuoti klientą, jei jis keičia arba įneša daugiau nei 20 tūkst. Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)