Lietuvos bankas praneša, kad teismas atmetė K. Ramono ieškinį, paliko nepakeistą apeliacinės instancijos – Vilniaus apygardos teismo nutartį, pagal kurią Kredito įstaigų priežiūros departamento vadovo atleidimas iš darbo už šiurkštų darbo drausmės pažeidimą pripažintas pagrįstu.

2011 m. lapkričio 28 d. Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas drausminę nuobaudą K. Ramonui skyrė už netinkamą darbo pareigų vykdymą ir biurokratizmą tarnybinėje veikloje.

Vilniaus apygardos teismas 2012 m. gruodžio 17 d. patenkinęs Lietuvos banko apeliacinį skundą, pripažino teisėtais visus keturis įsakymo punktus, pagal kuriuos K. Ramonas buvo atleistas iš pareigų.

K.Ramonas Lietuvos banko Bankų priežiūros departamentui, kuris vėliau pervadintas Kredito įstaigos priežiūros departamentu, vadovavo nuo 1996 metų.

DELFI primena, kad kadangi buvusio Kredito įstaigų priežiūros departamento direktoriaus atleidimas yra susijęs su slaptais dokumentais, teismas bylą nagrinėjo neviešuose posėdžiuose.

Buvusio Kredito įstaigų priežiūros departamento vadovo atleidimas yra susijęs su jo dukra, dirbančia „Snoro“ banke, – Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) dar praėjusių metų lapkritį LB informavo, kad ji yra įsigijusi Šiaulių banko akcijų. Be to, STT pareigūnai, atlikdami tarnybinį patikrinimą dėl galimo K. Ramono piktnaudžiavimo.

K. Ramono veiklą LB tyrė dar prieš jo atleidimą, o vėliau paskelbė, kad jis buvo atleistas pagal kelis Darbo kodekso straipsnius, vienas iš jų nurodo, kad šiurkščiu darbo drausmės pažeidimu laikomas „pasinaudojimas pareigomis siekiant gauti neteisėtų pajamų sau ar kitiems asmenims arba dėl kitokių asmeninių paskatų, taip pat savavaliavimas ar biurokratizmas“.

Beje, vieno gyvenimo būdo žurnalo praėjusių metų rugsėjo mėnesio numeryje buvo nušviečiamos R. Baranausko sūnaus E. Baranausko vestuvės, kuriose svečiavosi ir K. Ramonas su žmona. Tarp svečių buvo ir tuomet pagrindinis banko „Snoras“ akcininkas Vladimiras Antonovas su žmona. Abu jaunavedžiai dirbo „Snore“.

Čia pat dirba ir K. Ramono sesuo bei dukra. Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai pateiktoje deklaracijoje matyti, kad K. Ramono sesuo Judita Ramonaitė dirba banke „Snoras“, dukra Ramona Laurinkienė tame pačiame banke dirba vyresniąja juriste, kur darbą pradėjo rugsėjo pradžioje, savo noru išėjusi iš Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI).

STT yra skelbusi, kad pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl K. Ramono galimo tarnybos pareigų, susijusių su kredito įstaigų priežiūra, neatlikimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)