Bendrovė paskelbė, kad dėl prekybos centro statybos Kaune įmonei neprivaloma atlikti poveikio aplinkai vertinimo – taip nusprendė Kauno regiono aplinkos apsaugos departamentas.

„Rengiame parduotuvės Kėdainiuose techninį projektą, statybos darbai dar nėra pradėti. Norime pažymėti, kad tai viena iš kelių šiuo metu projektuojamų parduotuvių skirtinguose Lietuvos miestuose. Ketiname statyti maisto ir kasdienio vartojimo prekių parduotuves su maždaug 1,2 tūkst. kv. m. prekybos sale, kuriose nebus prekybos centrams būdingų pramogų ir prekybos vietų. Planuojame atidaryti kelias parduotuves ir sandėlį vienu metu, todėl tinklo atidarymo data dar nėra skelbiama“, - DELFI sakė įmonės atstovė spaudai Daina Balčiūnienė.

Tikslina projektą

Kėdainių rajono savivaldybės duomenimis, apie prekybos centro „Lidl“ statybas Kėdainiuose, adresu J.Basanavičiaus g. 87 B, kalbama jau kelerius metus, tačiau dabar projektas yra tikslinamas.

Dar 2005 m. buvo patvirtintas bendrovės „Lidl“ prekybos centrui numatyto žemės sklypo detalusis planas, vėliau įmonei buvo išduotas statybos leidimas. Sklypo plotas – 6,821 tūkst. kv. m (0,6821 ha). Planuotas pastatų aukštis buvo trys aukštai, o užstatymo tankis - 40 proc.

Statybos leidimas įmonei pagal patikslintą projektą dar yra neišduotas, nors ir anksčiau išduotas statybos leidimas dar galioja, tad ir jis gali būti koreguojamas - per pastaruosius keletą metų keitėsi Statybos įstatymas.

Prekybininkai „Lidl“ dar nepriėmė

Lietuvos prekybos įmonių asociacija informacijos apie „Lidl“ planus pradėti darbą Lietuvoje neturi, nes asociacija vienija tik prekybą vykdančias įmones. Tiesa, prekybininkai apie „Lidl“ sako girdintys ne pirmus metus.

„Mes esame kalbėję, kad jie prisijungs prie asociacijos, kai pradės savo veiklą, tačiau kada jie tą padarys, aš nežinau“, - konstatuoja asociacijos vykdantysis direktorius Laurynas Vilimas.

Pasak jo, šiuo metu bendrovės veikla labiau orientuota į nekilnojamojo turto objektų plėtrą, tačiau rinkoje jau veikiantys prekybininkai nejaučia nerimo dėl planuojančio ateiti naujo žaidėjo, esą kol kas nėra dėl ko nerimauti.

„Kas realiai vyksta, šiemet į rinką ateina stiprūs drabužių prekybos žaidėjai, tokie kaip „H&M“, ir mažmeninės prekybos tinklas „Ikea“. Mažmenos rinkai, ypatingai sektoriuose, kurie jie veiks, tai yra svarbus įvykis. Reikės stebėti, kaip į juos reguos rinka, kaip juos priims vartotojai, nes tai yra didžiausios naujienos. O apie planus ir strategijas ateičiai iš kitų gigantų kol kas informacijos nėra“, - dėsto L. Vilimas.

Mažmeninės prekybos rinkoje, anot jo, artimiausiu metu gali vykti jau esančių tinklų plėtra.

Atėjo ir sustojo

„Lidl“ tinklalapyje skelbiama, kad plėtrą į Baltijos šalis įmonė pradėjo 2002-aisiais, o nuo 2004 m. buvo perkami sklypai ir pastatai, tinkami parduotuvėms įrengti.

„Susidarius palankioms ekonominėms sąlygoms 2011 metais „Lidl“ plėtra Lietuvoje įgavo naują pagreitį. Šiuo metu investuojame į žemės sklypus, kurie tiktų parduotuvėms statyti visuose didesniuose šalies miestuose, bei dirbame su projektuotojais. Šiame veiklos etape mums svarbi sklandi ir subalansuota plėtra. Dirbame sistemingai. Parduotuvės ir logistikos centras bus atidaromi vienu metu. Teritorijų planavimas, projektavimas, statybos darbai reikalauja didelių investicijų ir užtruks kelerius metus, todėl tiksli tinklo atidarymo data šiuo metu neskelbiama“, - praneša bendrovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (226)