„Lidl“ planuoja plėsti savo tinklą ir pradeda darbuotojų paiešką veiklai Lietuvoje. Tikimės, kad po kelerių metų jau galėsime pasveikinti savo klientus: „Sveiki atvykę į Lidl“, – teigė M. Kybartas.

Kaip rašoma jo atsakyme DELFI, 2006 m. „Lidl“ priėmė strateginį sprendimą sustabdyti veiklą Baltijos šalyse, Bulgarijoje bei Rumunijoje, pasikeitusi situacija leido atnaujinti plėtrą: 2009 m. „Lidl“ atidarė parduotuves Šveicarijoje, 2010 m. Bulgarijoje, planuojamas tinklo atidarymas Rumunijoje.

DELFI jau rašė, kad „Lidl“ paskelbė ieškanti parduotuvės ir IT projektų vadovų.

Vokiečių kalba išspausdintame skelbime buvo nurodyta, kad parduotuvės vadovas turės ieškoti patalpų, tartis dėl jų nuomos arba pirkimo, nuolat bendrauti su vietos institucijomis

Be kita ko skelbime rašyta, kad kandidatuojantis žmogus turėtų būti pasirengęs vieneriems metams persikraustyti į Vokietiją.

Šis vokiečių prekybos tinklas dar 2002 m. buvo nusprendęs steigti savo parduotuves Lietuvoje, buvo nusipirkęs žemės sklypų. Tačiau maždaug 2008 m. ėmė juos pardavinėti.

Šiuo metu internete vis dar galima rasti skelbimą apie „Lidl“ parduodamus nekilnojamojo turto objektus. Iš pateikto sąrašo matyti, kad yra parduotas 21 sklypas iš 28 siūlomų.

„Lidl“ parduotuvės įsikūrusios beveik visose Europos šalyse, jos taip pat veikia kaimyninėje Lenkijoje.

„Lidl“ tinklas Europoje turi daugiau nei 9 tūkst. parduotuvių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)