„Žaislo veikimo principas elementarus: jis sudarytas iš stacionarių detalių ir dalių, kurios veikia konstruktoriaus principu, tai yra jas galima išardyti ir vėl sudėti. Stacionarios dalys atstoja augalų auginimo vazonėlius, kurie turi drenažo sistemą sujungta su žaislo pagrindu“, - pasakoja idėjos autorius ir architektas Vaidas Bieliūnas.

Jis pateikia pavyzdį, jog kai žaislą sudarytų namas, vežimas su arkliu, šulinys, sunkvežimis ir žmogeliukas, mobiliomis dalimis galėtų būti žmogeliukas ir arklys, nes juose nėra žemių.

Vaidas Bieliūnas
„Kol kas tai tik koncepcija, todėl galutinai dėl žaislo sudėties nesame apsisprendę, bet planuojame, kad žemė ir sėklos bus galutinio parduodamo komplekto dalis, turint omenyje, kad skirtingiems augalėliams reikalingos skirtingos sodinimo talpos, dirvožemis ir panašiai“, - sako V. Bieliūnas.

Žaislo kūrybinės komandos narė Ramunė Kulbokaitė, atsakinga už verslo plėtrą ir rinkodarą, skaičiuoja, jog šį produktą galėtų pirkti vidutines bei didesnes nei vidutines pajamas uždirbantys žmonės.

„Tai - tėvai, seneliai, jų draugai ar giminaičiai, pavyzdžiui, ieškantys dovanos. Žaislas skirtas vaikams nuo 4 iki 10 metų amžiaus. Pati esu mama ir tai labai padėjo suvokti vaikų - tėvų poreikius, ar žaislas apskritai turėtų paklausą. Esame atlikę preliminarius rinkos tyrimus – potencialiai užimama rinkos dalis mus tenkina. Visgi dizainas ir medžiagos, kurios būtų naudojamos gamyboje leidžia daryti prielaidą, kad šis žaislas būtų labiau paklausus Skandinavijos ar Vakarų šalių rinkose“, - mano R. Kulbokaitė.

Idėja kilo apžiūrėjus palanges

Ramunė Kulbokaitė
R. Kulbokaitė pasakoja, jog idėja sukurti žalumynų auginimui skirtą žaislą kilo pastebėjus, jog populiarėja įvairių prieskoninių augalų auginimas, be to, ji sako, jog vaikai nori jaustis atsakingais, tačiau ne visi tėvai nori įsigyti augintinį, pavyzdžiui, šunį ar katę.

„Pastebėjome, kad populiarėjant ekologinėms idėjoms, daugėja žmonių, auginančių nuosavus mini darželius namuose tiesiog ant palangės. Juk smagu pietus gaminti iš šviežių bazilikų ar rukolos, kuriuos užsiauginai pats savo bute, didmiesčio centre. „PlayFarm Toy“ įtraukia į tokį užsiėmimą ir vaiką: gamtos pažinimas ir augalų priežiūra gali tapti gražia visos šeimos tradicija“, - dėsto R. Kulbokaitė.

„Idėja kilo spontaniškai – dalinomės sumanymais. Įvardijome kelis raktažodžius: ekologiškas, žaislas ir edukacija, - pasakoja V. Bieliūnas. - Ir, manau, jog sukurtas produktas yra naudingas dalykas vaiko atsakomybės jausmo ugdymui ir pomėgio gamtai lavinimui.“

Sumanymo autoriai pasakoja, kad šiuo metu jau yra sulaukę pasiūlymų bendradarbiauti ir derasi dėl žaislo gamybos. Trečioji komandos narė Vaida Vaskelaitė yra atsakinga už žaislo dizainą, projektavimą ir gamybą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)