Kaip Tauragės apskrities valstybinei mokesčių inspekcijai (Tauragės AVMI) teigė įmonės akcininkas, prabangus automobilis buvo įsigytas perpardavimui, tačiau mokesčių specialistai nustatė, kad minėta įmonė nuo 2011 metų vidurio nesiverčia automobilių prekyba, o ardo juos dalimis ir parduoda jas Lietuvoje bei Baltarusijoje.

„Automobilis įmonės buhalterinėje apskaitoje užregistruotas kaip prekė, skirta perpardavimui. Įmonė 52,4 tūkst. litų įsitraukė į pridėtinės vertės mokesčio atskaitą, taip sumažindama mokėtino PVM sumą, tačiau nustatėme, jog realiai prabangus automobilis nebuvo pardavinėjamas“, - pasakoja Tauragės AVMI viršininkė Laimutė Mačernienė.

Įmonė patikslino deklaracijas ir padidino mokėtiną į biudžetą pridėtinės vertės mokesčio sumą. Šiuo metu įmonė yra pateikusi prašymą mokestinei paskolai, kad galėtų sumokėti įsiskolinimą valstybei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (753)