Tokią nuomonę išsakė garsus Rusijos ekonomistas Michailas Chazinas. Jo teigimu, visiškai įmanoma, kad jau šį rudenį JAV pradės masiškai išvedinėti savo kapitalus iš Brazilijos, Europos, Rusijos, Afrikos ir Artimųjų Rytų.

„Pavasarį bus pradėta nauja emisijų programa, ji duos teigiamų rezultatų iki 2012 m. lapkričio mėn. įvyksiančių rinkimų. Nesvarbu, ar Barackas Obama bus perrinktas, ar ne – svarbiausia, kad iki 2013 m. pradžios JAV nebeturės jokių išteklių, kad galėtų palaikyti šiuolaikinę finansinę sistemą ir, atitinkamai, visą pasaulinę ekonomiką“, – eksperto žodžius cituoja DELFI.ee su nuoroda į Utro.ru.

Diskusijoje dalyvavęs Politinių ekspertų ir konsultantų asociacijos viceprezidentas Aleksandras Nagornyj, savo ruožtu, pabrėžė, kad norėdama išbristi iš krizės, JAV turėtų sumažinti gyvenimo lygį ir apkarpyti socialines programas.

Tęsdamas šią mintį M. Chazinas pareiškė, kad toks JAV elgesys iššauks Kinijos ir daugelio kitų šalių nepasitenkinimą ir išprovokuos konfliktą, nes šiuo metu JAV yra pagrindinė vartotoja. Ir susitarti šalys nesugebės, nes kiekviena gins savo interesus ir galiausiai pasaulis gali suskilti į kelis „megagabalus“, mano ekonomistas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)