M. Statauskui iškeltą baudžiamąją bylą išnagrinėjusi Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Danutė Mickevičienė nusprendė, kad kaltinamasis gyventojams teikė paslaugas neturėdamas verslo liudijimo.

Už tai vilniečiui skirta 3 MGL dydžio (390 Lt) bauda.

Bylos duomenimis, M. Statauskas nuo sausio 9-osios iki 21-osios socialiniame tinklalapyje „Facebook“ buvo sukūręs profilį „Lažybų pikai“, kuriame taip pat skelbė, kad pas jį galima įsigyti sportinių įvykių lažybų prognozes.

Prognozių kaina nebuvo didelė: dienai – 20 Lt, savaitei – 50 Lt.

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) darbuotojai konstatavo, kad M. Statauskas pažeidė Vyriausybės nutarimą „Dėl verslo liudijimų išdavimo gyventojams taisyklių“, kuriame numatyta, kad parduoti prekes ir paslaugas galima tik gavus verslo liudijimą.

Pasak pareigūnų, M. Statauskas versliškai, ne mažiau kaip 8 kartus, pardavė fiziniams asmenims sportinių įvykių lažybų prognozes, kurie už įgytas sportinių įvykių lažybų prognozes į jam priklausančią sąskaitą SEB banke pervedė 340 Lt.

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas vilnietis pripažino savo kaltę ir aiškino, jog paskelbdamas apie prekybą lažybų prognozėmis nesitikėjo, kad iš šios veiklos gaus pelno. „Nesusimąsčiau, kad norint teikti gyventojams paslaugas man bus reikalingas verslo liudijimas arba licencija“, – sakė M. Statauskas.

Kaltinamasis pareigūnams pasakojo, kad puslapį „Facebook“ sukūrė norėdamas skelbti aktualius dienos lažybų statymus, apie juos diskutuoti bei taip bandyti išsirinkti geriausią tos dienos pasiūlymą ir vėliau lažybų bendrovėje pastatyti pinigus, taip užsidirbant.

„Domiuosi krepšiniu ir lauko tenisu, pats kartais statau pinigus įvairiose lažybų kontorose, man neblogai sekasi, laimiu pinigų, todėl sausio pradžioje man kilo mintis parduoti savo išanalizuotus lažybų statymų pasiūlymus“, – sakė M. Statauskas.

Jis teigė, kad skelbimas socialiniame tinklalapyje sulaukė susidomėjimo – kreipėsi keli vyrai, panorę nusipirkti lažybų prognozes. „Jie man pinigus pervedė į mano nurodytą sąskaitą“, – neslėpė kaltinamasis.

Kad bandė pasinaudoti M. Statausko spėjimais, neneigė ir keli Vilniaus bei Kauno gyventojai.

„Į savo profilį už sumokėtus pinigus savaitę laiko gaudavau pranešimus apie statinius lažybose“, – sakė vienas 50 Lt sumokėjęs vyras.

Panašiai kalbėjo ir kiti liudytojai, kurie per savaitę gaudavo apie 10-15 sportinių įvykių lažybų prognozių.

Tiesa, jie neslėpė, kad prognozėmis naudojosi tik po vieną savaitę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)