Sklypą naujai gamyklai AB „Naujoji Ringuva“ įsigijo Panevėžio miesto pramoninėje dalyje.

Bendrovė praėjusią savaitę paskelbė sklypo, kuriame šiuo metu stovi gamykla, ir pastatų pardavimo aukcioną.

„Naujiems įrengimams įsigyti teiksime paraišką ES struktūrinių fondų paramai gauti,“ – sakė J. Alekseriūnienė. Seni bendrovės įrengimai riboja bendrovės plėtrą.

„Nuolatos gauname užklausimų iš tarptautinių bendrovių dėl įvairių produktų gamybos, tačiau dėl mažų pajėgumų ir senų įrengimų negalime imtis didelių užsakymų“, – sakė J. Alekseriūnienė. Įdiegus naujus įrengimus, bendrovė planuoja per artimiausius trejus metus apyvartą padvigubinti.

2007 m., audituotais duomenimis, AB „Naujoji Ringuva“ apyvarta buvo 10,3 mln. Lt, t.y. 18 proc., didesnė nei 2006 m. EBITDA 2007 m. buvo 951,4 tūkst. Lt, t.y. 272,5 tūkst. Lt didesnė nei 2006m.

„Praėjusiais metais dėl smarkiai išaugusių žaliavų, darbo jėgos ir kuro kainų padidėjo gaminių savikaina, todėl grynojo pelno uždirbome mažiau“, – teigė J. Alekseriūnienė. Spartesnį bendrovės apyvartos ir pelno augimą J. Alekseriūnienė sieja su nauja gamykla ir naujais įrengimais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją