Palyginti su analogišku 2009 m. tyrimu, šeimų, kurios verčiasi lengvai ar labai lengvai ir kurias galima būtų priskirti prie labiausiai pasiturinčio gyventojų sluoksnio, sumažėjo 0,3 proc., arba 4136 šeimų. O vidurinis gyventojų sluoksnis sumenko nuo 35 proc. iki 22 proc. – dabar tai yra maždaug 181 400 šeimų.

Viduriniam sluoksniui priskyrėme šeimas, neturinčias sunkumų laiku sumokėti komunalinius mokesčius ar įmokas už kreditą, kurios gali sau leisti savaitę per metus atostogauti ne namuose ir pakankamai šildyti būstą, gali kasdien maitintis mėsa, žuvimis ar kitu lygiaverčiu vegetarišku maistu. Taip pat tos, kurios be didesnių keblumų iš sutaupytų pinigų prireikus padengtų nenumatytas 830 Lt išlaidas.

Iš viso, statistikų pateiktais duomenimis, 2011 m. Lietuvoje buvo 1,392 mln. namų ūkių, trečdalį jų sudarė vieno asmens namų ūkiai.

Nors nuolat pranešama apie rekordiškai didelį naujai steigiamų įmonių skaičių, statistikai patikina: mūsų šalyje tik 4 proc. šeimų gyvena iš savarankiško darbo. Palyginti – 2008 m. iš verslo pajamų gyveno 5 proc. namų ūkių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (184)