Dar praėjusių metų pradžioje DELFI skelbė, kad žemų kainų tinklas „Lidl“ pradėjo ieškoti darbuotojų Lietuvoje. Tuo metu vokiečių kalba išspausdintame skelbime buvo ieškoma parduotuvės ir IT projektų vadovų. Tačiau prekybos tinklo atstovai tuomet nepatvirtino, kad „Lidl“ atkeliauja į Lietuvą.

Praėjusių metų vasarą pranešta, kad pirmasis „Lidl“ prekybos centras turėtų atsidaryti Alytuje. Skelbta, jog pradėtas projektuoti naujas pastatas, kuriame įsikurs maisto prekių parduotuvė. Statybos turėtų prasidėti 2012-2013 m. Kol kas prekybos centro Alytuje statybos dar neįsivažiavo. Teigiama, kad jos prasidės kartu su kitų objektų statyba.

DELFI, susisiekus su “Lidl” atstovais Lietuvoje, buvo patvirtinta, kad visgi idėjos atkeliauti į šalies mažmeninės prekybos rinką neatsisakyta, tačiau „parduotuvių atidarymo teks palaukti dar keletą metų“.

„Parduotuves planuojame visuose didesniuose Lietuvos miestuose. Parduotuvių skaičius priklauso nuo nekilnojamo turto rinkos, gyventojų perkamosios galios augimo, gyventojų skaičiaus mažėjimo tendencijų. Baigtinis parduotuvių skaičius nėra skelbiamas“, - kalbėjo „Lidl“ atstovė Lietuvoje Vilma Grigonienė.

Pasak jos, „Lidl“ veikia kaip prekybos sistema, todėl vienu metu bus atidaryta keletas parduotuvių: „Kadangi specialiųjų planų keitimo, detaliųjų planų rengimo, techninių projektų rengimo procedūros miestuose trunka skirtingą laikotarpį, todėl parduotuvių atidarymo teks palaukti dar keletą metų“.

Ketinama kiekvienoje parduotuvėje įdarbinti 25-30 žmonių. Planuojama, kad investicijos į „Lidl“ plėtrą Lietuvoje viršys 500 mln. Lt.

Plėstis Baltijos šalyse mažų kainų prekybos tinklas nusprendė 2002 m. Jau 2004 m. buvo aktyviai supirkinėjami sklypai ir pastatai, tinkami parduotuvėms įrengti. 2007 m. pasaulį apėmus finansiniams sunkumams plėtros planai buvo pristabdyti. Kaip teigiama „Lidl“ internetiniame puslapyje, susidarius palankioms ekonominėms sąlygoms 2011 m. „Lidl“ plėtra Lietuvoje įgavo naują pagreitį: investuojama į žemės sklypus bei dirbama su projektuotojais.

„Lidl“ prekybos centras turi veikiančias parduotuves visose Europos Sąjungos šalyse, išskyrus Baltijos valstybes.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)