Pramonininkai kalba apie tai, kad padidėjusias pajamas dėl MMA padidinimo suvalgys infliacija. Tačiau ministras pirmininkas tiki, kad sprendimas nuo 850 Lt iki 1000 Lt padidinti minimalų atlyginimą buvo būtinas.

„Galiu pasakyti – 100 proc. reikėjo kelti, nes mes norime tam tikrą grupę žmonių išvaduoti iš vergovės. Jeigu mes norime suteikti žmonėms viltį, kad čia Lietuvoje galima dirbti ir galima gauti orų atlyginimą. Aš manau, kad požiūris turi ir verslininkų keistis“, - kalbėjo premjeras.

A. Butkevičius kritikavo darbdavių nenorą kelti darbuotojams atlyginimus: „Kvalifikuota darbo jėga pagrinde ir išvažiuoja dėl to, kad netgi pelningai dirbančios įmonės, jeigu jūs pasidarysite analizę, matysite, naudojasi tam tikra esančia darbo rinkos sąlyga, nekeldami jiems darbo užmokesčio“.

Premjeras teigė tikįs, kad keldami kainas verslininkai mažins savo apyvartą, o tai gali jiems smogti dar skaudžiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (619)