"Taip - Lietuvoje pribrendome, kad palaipsniui reikia pradėti kelti minimalų atlyginimą. Bet kokiu kiekiu - ar iš karto dydžiu, ar iš karto 150 litų, ar palaipsniškiau, aš manau, kad ši naujoji Vyriausybė turi laiko kalbėtis su visais. Tą, kuris moka mokesčius, reikia gerbti, negalima jo stumdyti ir nesiskaityti su juo nuomone, mes čia kalbame pirmiausia apie smulkųjį ir vidutinį verslą, ne stambųjį, kuriam bus sunkiausia priimti didesnį atlyginimo kėlimą", - interviu LRT televizijos laidai "Teisė žinoti" trečiadienį sakė D.Grybauskaitė.

"Bet koks toks stūmimas sukelia, sakyčiau, atgalinę reakciją - mes galime tik padidinti vokelių kiekį, tai yra verslas gali paprasčiausiai nemokėti pilno etato, mokės, pavyzdžiui, 0,75 etato ir vėl viskas bus tas pats", - kalbėjo prezidentė.

Vyriausybė trečiadienį nusprendė minimalią mėnesio algą (MMA) padidinti iki 1 tūkst. litų. Premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad jei dėl to smulkios ir vidutinės įmonės patirs finansinių sunkumų, jos gali tikėtis mokestinių išimčių, pavyzdžiui, pusmečiui gali būti atidėtas gyventojų pajamų mokesčio mokėjimas.

Dabar MMA yra 850 litų - nuo šių metų rugpjūčio ji padidinta 50 litų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (137)