Pasak bendrovės generalinio direktoriaus Gedimino Čeikos, turėti dukterines bendroves, kurios užsiima prekybos bei marketingo veikla Rusijoje, tapo netikslinga bendrovei pradėjus bendradarbiauti su Rusijos įmonių grupe „Polair“.

„Polair“ yra didžiausia ir gerai žinoma šaldymo įrangos gamintoja ir pardavėja Rusijoje, turinti savo prekybinius kanalus ir ryšius, kuriais pradėjo naudotis ir „Snaigė“.Bendradarbiavimo rezultatai pranoko lūkesčius – vien per šių metų I ketvirtį pardavimai į Rusiją išaugo tris kartus, todėl dubliuoti darbą ir be reikalo eikvoti lėšas dukterinių įmonių išlaikymui nebematėme prasmės“ - teigė G. Čeika.

Kaip rašoma pranešime, dabar bendrovės įmonių grupės struktūrą sudaro Ukrainos įmonė „Snaige Ukaine“, Lietuvos „Almecha“ bei Rusijos „Techprominvest“ - vienintelė antrinė bendrovės įmonė šioje šalyje. Tai – sustabdžiusi savo veiklą gamykla Kaliningrade, kuriai šiuo metu taip pat ieškomas pirkėjas. Kita bendrovės antrinė įmonė Rusijoje „Moroz Trade“ yra išregistruota iš Rusijos juridinių asmenų registro.

Per pirmąjį šių metų ketvirtį AB „Snaigė“ pasiekė 34,4 mln. Lt apyvartą arba 57 proc. daugiau nei pernai per tą patį laikotarpį. Pirmą ketvirtį bendrovė uždirbo 1,3 mln. Lt konsoliduoto neaudituoto pelno prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą bei amortizaciją (EBITDA). Tai yra keturis kartus daugiau nei pernai per tą patį laikotarpį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)