„Kai pradėjau dirbti savivaldybėje, trūko patirties, buvo didelis darbo krūvis, todėl ir prisikaupė 90 atostoginių dienų, kurios ir velkasi iš paskos ne vienus metus", – dienraščiui pasakojo Kauno miesto savivaldybės Viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus vedėjas Raimondas Mačikėnas.

Visą rugsėjį atostogausiantis tarnautojas didesnio atostogų kraičio krauti nėra linkęs, nes, pasikeitus Darbo kodeksui, išėjimo iš darbo arba atleidimo atveju kompensacija mokama tik už trejų metų atostogas. Už didesnes atostogų santaupas kompensacijos gali tikėtis tik tie, kurie jas sukaupė iki praėjusių metų gruodžio. Išimtis galios tik porą metų, todėl spėjama, kad taupantieji puls eikvoti sankaupas per šiuos ir ateinančius dvejus metus.

Svarbiausių institucijų atstovai nuramino, kad dėl to kasdienis gyvenimas nesutriks.

Kauno miesto savivaldybėje didesnį nei šimtą atostogų dienų skaičių turi šeši darbuotojai.

Kur kas daugiau atostogų neišnaudojusių kauniečių dirba švietimo įstaigose, tačiau kai kurios iš jų ėmėsi atostogų santaupų mažinimo priemonių.

„Įpareigojome vadovus organizuoti padalinių darbą taip, kad darbuotojų, kurie yra sukaupę daugiau negu 50 kalendorinių dienų, atostogų likučiai per šiuos metus sumažėtų iki 40 proc.", – „Kauno dienai“ sakė KTU Žmogiškųjų išteklių departamento vadovė Kristina Jakubaitytė-Revutienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)