Vietoj internetinių paslaugų įkainių mažinimo, finansų institucija pasirinko kitą kelią – gyventojus vers pamilti internetinę bankininkystę ir bankomatus didindami operacijų grynaisiais pinigais kaštus.

Pensininkams siūlo internetą

Banko išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad klientai banko skyriuose laukiami pasikonsultuoti, o kasdienes paprastas operacijas turėtų atlikti bankomatais ar internetinėje bankininkystėje.

„Swedbank“ duomenimis, kasdien į banko skyrius užsuka apie 14 tūkst. klientų, kuriems reikalinga atlikti paprastas operacijas, o ne gauti finansinę konsultaciją. Tuo metu internetinis bankas kasdien sulaukia 110 tūkst. vartotojų.

Skelbiama, kad padėdami gyventojams atlikti paprastus veiksmus banko darbuotojai sugaišta apie trečdalį savo darbo laiko.

Aktyvesnio internetinės bankininkystės naudojimo „Swedbank“ tikisi ir iš senjorų – jiems pasiūlyta supaprastinta interneto banko versija.

Kartu pranešime pabrėžiama, kad įsigaliojus naujiems įkainiams banko padaliniuose, operacijų kainos elektroniniuose kanaluose išliks tokios pat. Mažinami įkainiai tik už kai kurias operacijas, pavyzdžiui, už kai kuriuos tarptautinius pervedimus užsienio valiuta interneto banke.

Nors už įprastinius pervedimus įkainiai nemažinami, skelbiama, kad pigiau pervedimus internetu galės atlikti įmonės, kur pavedimai daromi per „Bank link“ sistemą.

Nemokamai galės išsiimti mažiau

Nuo liepos 1 d. gyventojai nemokamai galės išsiimti mažiau grynųjų.

Kol kas mokėjimo korteles (Debit Mastercard, Maestro ir VISA Electron) turintys gyventojai nemokamai gali išsiimti iki 5 tūkst. Lt. Nuo didesnės sumos taikomas 0,4 proc. mokestis. Nuo vasaros vidurio mokestį reikės mokėti nuo didesnės nei 2 tūkst. Lt sumos.

Iki šiol „Swedbank“ skyriuose pinigų pervedimas litais, eurais ir doleriais į savo sąskaitą fiziniams asmenims buvo nemokamas. Nuo liepos 1 d. teks mokėti mažiausiai 3 Lt arba 0,05 proc. nuo sumos.

Pinigų įnešimas į kito kliento sąskaitą kainavo 4 Lt arba 0,2 proc. nuo sumos. Nuo liepos 1 d. mokestis didinamas iki 8 Lt arba 0,3 proc. nuo sumos.

8 Lt arba 0,3 proc. nuo sumos teks mokėti ir įnešant pinigus į kito asmens sąskaitą eurais – dabar 0,3 proc. arba 4 Lt.

Brangiau kainuos ir pasikeisti pinigus į smulkesnius ar stambesnius banknotus. Dabar pasikeisti litus kainavo 0,1 proc. nuo sumos. Nuo liepos 1 d. bus taikomas minimalus 3 Lt mokestis arba 4,5 proc. nuo sumos.

Beveik tris kartus brangiau kainuos sumokėti mokesčius. Įmokos pagal atsiskaitymo knygelę dabar kainuoja 3 Lt, nuo liepos 1 d. - 8 Lt. Iki 8 Lt branginamos ir visų kitų įmokų paslaugos.

Įmokų priėmimas negrynaisiais pinigais kainuos 5 Lt.

Mokėjimų pervedimai į kitų sąskaitas bankų skyriuose vietoj 2 Lt kainuos taip pat 5 Lt.
Visus „Swedbank“ įkainių pasikeitimus nuo liepos 1 d. galite rasti ČIA.

DELFI primena, kad nuo kovo 1 d. naudojimąsi grynais pinigais brangino ir DNB.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (889)