Naujasis centras įsikurs šalia dabartinio „Swedbank“ IT padalinio Perkūnkiemyje. Šiuo metu jau vykdoma darbuotojų atranka, skaičiuojama, kad banko IT darbuotojų skaičius Lietuvoje išaugs dvigubai.

Bankas aiškina, kad svarstant galimybes ir renkantis vietą būsimajam centrui, buvo atlikti išsamūs trijų Baltijos šalių ir Švedijos galimybių ir aplinkos IT sektoriaus plėtrai tyrimai. Vilnius atrinktas kaip geriausiai keltus kriterijus atitikęs miestas.

Pasak „Swedbank“ vadovo Lietuvoje Antano Danio, šio IT Kompetencijų centro steigimas yra sąmoningas ir ilgalaikis sprendimas. „Vilnius atliktuose tyrimuose buvo išskirtas kaip aiškus lyderis dėl didžiausio IT sektoriaus, aukšto universitetuose suteikiamo išsilavinimo lygio ir didelio juos baigiančių IT srities absolventų skaičiaus,“ – kelis iš daugiau nei 20 vertinimo kriterijų vardina „Swedbank“ vadovas.

Naujajam Kompetencijų centrui šiuo metu ieškoma IT ir programinės įrangos sistemų kūrimo profesionalų – analitikų, programuotojų ir testuotojų, taip pat IT sistemų priežiūros ir palaikymo specialistų.

IT Kompetencijų centras Vilniuje yra pirmasis tokio pobūdžio centras „Swedbank“ grupėje. Pasak banko, įvertinus jo veiklą bus planuojama tolesnė banko IT sektoriaus plėtra. Šiuo metu iš viso „Swedbank“ grupėje dirba apie 1,5 tūkst. IT darbuotojų.

Lietuvoje 2012 m. pabaigoje „Swedbank” dirbo 2293 darbuotojai. Pernai metais „Swedbank” Lietuvoje uždirbo 367 mln. litų grynojo pelno.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)